De nazomermoestuin

De nazomermoestuin

Lijkt het gedaan met de moestuin, na de vakantie? Een misverstand! In september kun je nog allerlei groenten kweken. Ga eens op avontuur en begin gewoon met een spannende nazomermoestuin, vol veldsla, winterpostelein en rucola en allerlei onbekende, oosterse groenten.

Zaaien in de herfst

Nu groenten zaaien heeft zelfs voordelen. Omdat de buitentemperatuur, ook ’s nachts, nog steeds redelijk hoog is, staat alles wat je deze maand zaait binnen een week boven de grond. In het voorjaar is dat wel wat anders. Dan moet je veel groenten op een warme plek voorzaaien. Dat hoeft nu dus niet. Een ander prettig voordeel is dat het onkruid in de nazomer minder snel groeit zodat je minder hoeft te wieden. Verrassend, wat een variatie aan groenten je nog kunt zaaien èn oogsten voordat de herfst invalt.

Denk naast veldsla en rucola eens aan winterpostelein, spinazie en landkers (Barbarea verna). Of zaai kruiden als peterselie, kervel en koriander; van de jonge planten kun je in de winter blijven oogsten. En vergeet die originele Aziatische groenten niet: pak-choi en chinese kool passen perfect in de nazomermoestuin.