Hoe snoei je een druif in de winter (video)

Hoe snoei je een druif in de winter (video)

December is de perfecte maand om de druif te snoeien. Hoe doe je dat? Heb je een warrige druif en zie je er geen gat meer in? Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen Utrecht legt je in deze video haarfijn uit hoe je je druif weer in fatsoen krijgt!

December is de perfecte maand om de druif te snoeien. Januari kan ook nog maar een druif is een sterke groeier, snoei je hem na januari dan kan hij gaan bloeden. De sapstroom is dan op gang gekomen en die trekt als het ware water uit de snoeiwonden.

Hoe snoei je de druif in de winter?

Hoe je dat doet? Kijk goed naar wat de gesteltakken zijn. Dat zijn de hoofdtakken die jarenlang aan de plant blijven. Daar komen zijtakken aan en die snoei je telkens terug. Klinkt dit ingewikkeld? Heb je een warrige druif en zie je er geen gat meer in? Gerard legt je in deze video haarfijn uit hoe je je druif weer in fatsoen krijgt!

Druif leiden en bemesting

Ook laat hij zien hoe je een druivenstruik goed kunt leiden, met als resultaat een overzichtelijke én vruchtbare struik. Tot slot geeft Gerard nog een uitgebreid bemestingsadvies.