Snoei van siergras in pot

Snoei van siergras in pot

Grassen zijn prachtig, óók in potten. In principe kunnen zowat alle siergrassen in een pot groeien, maar bekijk onze 15 tips voor succes. Een van de tips is: snoei na twee jaar de wortels van het gras in pot. Dat doe je zo ...

Zo snoei je grassenwortels

  1. Haal in februari of maart, voor het gras begint uit te lopen, de kluit uit de pot. Dat gaat het gemakkelijkst als de kluit droog is (geef de dagen voordien dus zeker geen water). Keer de pot om en laat de kluit eruit vallen.
  2. Leg de kluit op z’n zij en snijd met een stevig (brood)mes of een handzaag voor dikke takken een derde van de onderkant recht af. Gooi de afgesneden wortelmat op de composthoop.
  3. Strooi op de bodem van de pot een laag verse potgrond. Meng er een handje universele organische meststof (of meststof voor terrasplanten) door. 
  4. Zet de kluit terug boven op de verse potgrond. Zorg dat de kluit minimaal 3 cm onder de rand blijft; die ruimte heb je nodig om water te geven. 
  5. Geef royaal water. Klaar!

Naar de 15 tips voor succes met siergrassen in pot

Heb je siergras in je tuin staan, bekijk dan hier de video over de snoei van siergrassen

Meer weten over (sier)grassen?

Deze tips zijn afkomstig uit het boek De mooiste grassen voor de tuin, van grassenkweker Tinneke Provoost en G&B-auteur Laurence Machiels. Met praktische info hoe je grassen in de tuin toepast en gedetailleerde beschrijvingen van meer dan 90 verschillende siergrassen. 

De mooiste grassen voor de tuin, Tinneke Provoost en Laurence Machiels, foto’s Artifix, Uitgeverij Lannoo. ISBN 9789401439893. € 24,99. 

Foto: Artifix Fotografie