Neem een kijkje in de tuinen van Zeist

Neem een kijkje in de tuinen van Zeist

G&B afdeling Zeist

Bezoek op zaterdag 18 juni de open tuinen in Zeist en laat je verrassen door de diversiteit! De tuinen zijn open van 11-16 uur, tenzij anders vermeld. Neem een kijkje in de volgende tuinen:

  • Tuin Doopsgezinde gemeente Zeist, Pauw van Wieldrechtlaan 29a - Bij het kleine kerkje aan de Pauw van Wieldrechtlaan 29a ligt een mooie, stille tuin. Door de ligging bijna een geheime tuin. Dit geheim wil de Doopsgezinde gemeente graag met iedereen delen. Er is ook een kunstexpositie aan deze openstelling verbonden; in de tuin beelden en in de kerk schilderijen gemaakt door de groep meditatief schilderen. Het kerkje is vanaf de straat niet zo zichtbaar, een pad (Menno Simonslaantje) tussen de buurtuinen voert naar de tuin. Van harte welkom.  www.doopsgezindegemeentezeist.nl

  • De (Diepte) Tuin van Huize Valkckenboch v Tetslaan 2 , Zeist - Huize Valckenbosch in Zeist is een verzorgingstehuis. Men werkt vanuit de antroposofische inspiratie. Behalve dat Huize Valckenbosch zelf in prachtig  groen ligt, is ook de Dieptetuin te bezichtigen. Jonkheer van Tets gaf, als directeur van het nieuwe villapark (Lyceumkwartier) in 1910 opdracht tot een verzonken Engelse tuin. Deze geometrische dieptetuin werd geheel ommuurd en kreeg een centrale vijver omzoomd door botanische borders. Een bijzondere tuin die een bezoek waard is!

  • Particuliere tuin van Bets Bilderdijk, Platolaan 25 Zeist. Bets heeft een prachtige tuin. De voortuin meer formeel, hortensia's in vlakken, de achtertuin een weelde aan vingerhoedskruid, diverse soorten hortensia's, fruitbomen (peer en pruim). En als kers op de taart: een geweldige moestuin en kippen. Het is een paradijsje daar aan de Platolaan 25 en Bets wil het graag delen en haar ervaringen vertellen.

  • Particuliere tuin van Ria van Leeuwen - Molenweg 19 Zeist. Dit is een leuke, informele tuin waarin flora en fauna mooi worden gecombineerd, ook door het veldje met dieren achterin de tuin.

  • Particuliere tuin van Roelien Brommersma, Prinses Mariannelaan 1, Zeist (LET OP DEZE TUIN IS GEOPEND VAN 11.00-14.00 uur). Deze tuin is gelegen aan het bos en heeft -mede door de grote vijver- een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Kijk voor meer informatie op www.zeist.groei.nl