Op avondexcursie naar de Dinkeltuin in Denekamp

Op avondexcursie naar de Dinkeltuin in Denekamp

G&B Hengelo

Tijdens de Nationale Tuinweek neemt de afdeling Hengelo op woensdag 12 juni een kijkje in de Dinkeltuin van Cor en Maria van Bakel in Denekamp.

In de voortuin met een mooie Magnolia tripetala, ziet men aan de naambordjes al dat hier echte verzamelaars wonen. Zowel in de voortuin als in de achter- en zijtuin treft men een grote variatie aan planten aan. In de zomer vooral veel hemerocallissen, rozen, hydrangea’s en clematissen. Vooral in de maanden mei en juni zijn deze borders zeer de moeite van het bekijken waard.

In 1978 is het huis gebouwd. Het perceel omvat al met al zo’n 1400 m². Zo’n 40 jaar lang is Cor bezig met de tuin. Vooral met het kweken en vermeerderen van Helleborussen. De tuin staat dan ook vol met hybriden maar ook species. Sinds 2006 zijn we sneeuwklokjes aan het verzamelen zo vertelt Cor. We hebben daarvan nu meer dan 150 verschillende soorten en variëteiten. In de zomermaanden is een bijzondere verzameling hydrangea's een echte blikvanger. Hemerocallissen, Peaonia en rozen maken het beeld compleet.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.hengelo.groei.nl