Plantjesdag en actie Tegel eruit, Plant erin in Stadstuin Rusthout in Leidschendam

Plantjesdag en actie Tegel eruit, Plant erin in Stadstuin Rusthout in Leidschendam

G&B Leidschendam

Groei & Bloei opent op zaterdag 12 juni van 13.00 tot 16.30 in Stadstuin Rusthout de Nationale Tuinweek met de actie Tegel Eruit Plant Erin.

Nu de temperatuur oploopt en het zonnetje zich regelmatig laat zien kunnen we weer volop van al het groen in onze leefomgeving gaan genieten. Helaas is er veel groen vervangen door steen. Vaak nodig voor huizen en wegen. Maar heel vaak zijn we ook bezig met het verstenen van onze tuinen. In een stenentuin kan hemelwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen en verdwijnt via het riool. Met als gevolg een verlaging van het grondwaterpeil, wat slecht is voor de beplanting. Bij felle regenbuien wordt de wateropvang overbelast. Bij heet weer is er onvoldoende water om te verdampen en vindt er geen afkoeling plaats. Daardoor kan hittestress ontstaan en kunnen planten uiteindelijk dood gaan. Hier en daar een tegel uit de bestrating vervangen voor een paar planten helpt deze problemen te verminderen.

Lever een stoeptegel uit jouw tuin in, dan krijg je een mooie plant. Let op: maximaal 1 tegel/steen per persoon. Deelname is gratis. De actie Tegel Eruit Plant Erin is een gezamenlijke actie van Groei & Bloei en de vrienden van Stadstuin Rusthout en wordt ondersteund door de gemeente Leidschendam- Voorburg en Operatie Steenbreek.

Op dezelfde dag organiseert Groei & Bloei en de Vrienden van Rusthout een Plantjesdag voor kinderen en volwassenen. Groei & bloei zorgt voor potjes, potgrond en kruidenplanten. Je mag zelf een paar kruidenplantjes uitzoeken en in een potje planten. Door deze plantjes thuis goed te verzorgen kun je uiteindelijk oogsten en er maaltijden heerlijk mee op smaak brengen of een kopje thee zetten.

Kijk voor meer informatie op www.leidschendam.groei.nl

 • Datum

  12 juni

 • Locatie

  Stadstuin Rusthout
  Noordsingel 3
  Leidschendam
 • Kosten

  Gratis
 • Meer informatie

  www.leidschendam.groei.nl