Workshop compost maken in een vaas in Hoogeveen

Workshop compost maken in een vaas in Hoogeveen

Weet jij hoe het werkt? Compost maken? Vandaag kun je dit leren. Laagjes ‘afval’ in een vaas. Regenwormen en pissebedden doen de rest. Leuk voor kinderen en volwassenen!

Hoe bonter het mengsel van afval is, des te volmaakter wordt de compost. Daar gaan we mee aan de slag. Wat is compost en hoe kun je dat zelf maken. Wat zijn de tips en trics. Hoe ingewikkeld is het eigenlijk.

Vrijwilligers van Groei & Bloei gaan met jou aan de slag. In een glazen vaas ga je zelf compost maken. Geduld is daarbij een vereiste want op het moment dat alles in de vaas zit dan gaat het pas echt beginnen. Na 2 weken zie je echt het resultaat en zal je verbluft zijn.

Er is heel veel te vertellen over compost en hoe ontzettend mooi materiaal het is om in je eigen tuin te gebruiken. De bodem in de tuin zal verbeteren tot donkere tuinaarde. Maar wat nog veel mooier is, je hebt er zelf voor gezorgd met het organische afval (wat helemaal geen afval is) uit het huishouden. Het klokhuis van de appel wordt hergebruikt. Hoe gaaf is dat.

Wil je weten hoe het werkt, leren over het maken en gebruik van compost? Doe dan mee op woensdag 12 juni. De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur.

Adres: IVN Struunhuus, Steenbergerpark in Hoogeveen. Meer informatie en aanmelden: www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen/activiteiten/compost-in-een-vaas