Japanse Tuin Landgoed Clingendael Wassenaar

15 oktober 2022 t/m 30 oktober 2022

15 t/m 30 oktober 2022

De Japanse Tuin op Landgoed Clingendael gaat in het najaar weer open. Van 15 oktober t/m 30 oktober kun je genieten van de esdoorns, de vele soorten mos en de roestige herfstkleuren.

De Japanse Tuin is het pronkstuk van Clingendael. Het is de enige Japanse tuin in Nederland van rond 1910, waardoor deze tuin een hoge historische waarde heeft. Het is bovendien de grootste Japanse tuin in Nederland met een oppervlakte van 6800 vierkante meter. De kwetsbare tuin bevat prachtige en zeldzame bomen en planten. Daarom is de Japanse Tuin slechts een korte periode in de lente (mei/juni) en in de herfst (oktober) geopend. 

Combineer je bezoek aan de Japanse tuin met een wandeling over het landgoed. Clingendael is een echt wandelpark. De meeste paden zijn verhard en daardoor is het landgoed heel toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Op Clingendael kun je twee routes volgen van verschillende afstand. Ook loopt er een ruiterroute door het duinbos van Clingendael. Je kunt ook een rondleiding reserveren. 

Openingstijden:
Landgoed: altijd geopend
Japanse tuin: dagelijks van 10-16 uur

Info: https://denhaag.com/nl/clingendael

    • LocatieLandgoed Clingendael
      2244 VH Wassenaar
      Zuid-Holland
    • Kostengratis