Midzomerplantenmarkt bij Tuingoed Foltz in Meeden

20 juli 2024 t/m 21 juli 2024

20 t/m 21 juli 2024 

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli houdt Tuingoed Foltz in Meeden haar Midzomerplantenmarkt c.q. Salvia- en Echinaceadagen. Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea (zonnehoed), zet Foltz deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers, waarbij er ook diverse nieuwe soorten worden gepresenteerd. Daarnaast is er extra aandacht voor de grote Dahliacollectie van de kwekerij.
Maar er is veel meer te beleven: tuinlezingen, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Beeldend kunstenaar en theatermaker Patricia Suer presenteert nieuw werk en doet daarover op een bijzondere manier een ‘boekje open’. 
Daarnaast zijn er diverse standhouders met o.m. sieraden, keramiek, handige huis- en tuinhulpjes etc.

Nederlandse Planten Collecties 
Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim 200 soorten Salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar Salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Ook hebben ze diverse eigen kruisingen ontwikkeld. Ook de zonnehoeden-collectie (Echinacea) is zeer omvangrijk en wordt uitgebreid toegepast in de tuinen. Beide collecties hebben sinds een aantal jaren het predikaat ‘Nederlandse Planten Collectie’. 
Daarnaast telt het assortiment van Foltz zo’n 2500 andere vaste planten, waarvan er veel nu bloeien in de tuinen van de kwekerij; een prachtig gezicht.

Tuinlezingen en rondleidingen 
Op zaterdag om 13.30 uur houdt eigenaar Andries Bierling een voordracht in de Echinaceatuin over de ontwikkeling en de toepassing van het geslacht Echinacea (zonnehoed). Op zondag, ook om 13.30 uur houdt Andries Bierling een tuinlezing over zijn favoriete plantensoort, de Salvia. Hij doet dat in de Salviatuin en neemt bezoekers ook mee de Echinacea- en prairietuin in. Tijdens beide dagen worden daarnaast rondleidingen door de tuinen gegeven. 

Sieraden, keramiek, huis- en tuinhulpjes en meer 
Diverse standhouders presenteren hun ambachtelijk gemaakte producten. Zo maakt Francis van Dijk (Oju Ona) sieraden van bijzondere stenen, verrijkt Antje Schaap de buitenwereld met fraai keramiek en presenteert Jessica Scholtze (Handig Goed) haar fraai en degelijk vormgegeven hulpjes voor huis en tuin. Wim Kluiver is aanwezig met eigen gewonnen honing.

Exposities en home-made gebak
In de tuinen worden beelden geëxposeerd van Patricia Suer, Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman. Op het terras kunnen bezoekers genieten van koffie, thee en home-made gebak van Zoet & Hartig. 

Van 10-17 uur.

Info: tuingoedfoltz.nl

    • LocatieHereweg 346
      9651 AT Meeden
      Groningen
    • Kostengratis