Moestuincursus Groei & Bloei in Schalkhaar

2 maart 2024 t/m 6 april 2024

2 maart t/m 6 april 2024

De moestuincursus op biologische grondslag was vorig jaar een groot succes en gaat daarom komend jaar op herhaling. 
De cursus is vooral voor beginnende moestuiniers. Ze bestaat uit 4 bijeenkomsten op een zaterdagochtend (9.30 – 12.00) en vindt plaats op 2, 9, 23 maart en 6 april bij ‘De Oorsprong’ aan de Spanjaardsdijk 68 in Schalkhaar. 
Thema’s die aan de orde komen zijn naast bodemverzorging, bemesting, composteren, zaaiplan maken en zaaien, maar ook kruiden, de noodzaak van vruchtwisseling, klein fruit en de preventie / bestrijding van ziekten en plagen. We gaan uit van biologisch tuinieren, dus geen gif, geen kunstmest en wisselteelt om ziekten te bestrijden en voedingsstoffen in de bodem beter te benutten.
Sprekers zijn Francine van Rossem, Mart Nederhof, Harco Jellema, Cor Koppert en Jan Weggemans.
Theoretische informatie wordt via email royaal verstrekt en dat levert een uitgebreide vraagbaak op waar de cursist ook na de cursus zijn voordeel mee kan doen.  Deze informatie is veelzijdig; de cursist wordt in de gelegenheid gesteld zijn eigen keuzes en plannen te maken.
Tijdens de bijeenkomsten is er alle ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Dit biedt zodoende een mooie kans om de manier waarop je zelf tuiniert te vergelijken met hoe anderen het doen.
Er is ruimte voor ongeveer 20 deelnemers. Deelname kost 90 euro. Leden Groei & Bloei krijgen korting. Geïnteresseerden kunnen zich  aanmelden bij Jan Schukkink. Wacht niet te lang. Er zijn nogal wat aanmeldingen van mensen die een moestuin willen als goed voornemen voor 2024.

Info: www.deventer.groei.nl 
Aanmelden via mail aan Jan Schukkink: janschukkink@planet.nl

  • LocatieSpanjaardsdijk 68
   7433 PX Schalkhaar
   Overijssel
  • Kosten€ 90,-
  • Kosten lid info
  • Korting voor leden van Groei & Bloei