Openingsweekend jarige Ommuurde Tuin in Renkum

6 april 2024 t/m 7 april 2024

6 en 7 april 2024

Nog even en het is zover en bestaan we 25 jaar! 1 april 1999 lieten we de grond van de Ommuurde Tuin door een loonwerker ploegen. Toen moest alles nog worden gedaan voor het komend eerste teeltseizoen… Nu sta ik er toch iets relaxter bij. De bedden liggen klaar, de compost is gekruid (met een heleboel kruiwagens), de pastinaak en schorseneren zijn al gezaaid, de erwten en peulen zijn al geplant en de pootaardappels liggen voor te kiemen. Het voorjaar is los en wij rennen mee. De vogels laten horen dat het dit jaar vroeg is. Elke ochtend is het een prachtig concert terwijl we kijken wat er die dag kan gebeuren. 
Tijdens ons openingsweekend op 6 en 7 april gaan we ons jubileum natuurlijk vieren. We hebben een leuk programma voor de zaterdag en zondag! Je kan komen genieten van onze eerste oogst te koop in de tuinwinkel en natuurlijk lekkere taartjes, warme soep en lunch op het theeterras. We hebben de vuren aan en je kan overdekt zitten in de pergolatent waar je ook een aantal lokale ondernemers kan ontmoeten en genieten van hun producten. Zoals schapenvachtjes van Grebbeveld, Chocolade van MergenMetz, Mede en Kombucha van Robin’s Mede en mooie botanische prenten van Pietje. Verder is er live muziek en live cooking en lekkere proeverijtjes! De eerste bessen-, groente- en kruidenplanten zijn te koop en er zijn natuurlijk zaden, potgrond en allerlei andere benodigdheden voor je eigen moestuin te krijgen.De tuinders Ilse en Esther nemen jullie mee door de tuin om te laten zien wat er bij ons zoal ontwaakt aan planten en kruiden en hoe we werken als CSA tuinderij. Deze rondleidingen zijn om 11-14-16 uur.
Verder gaan we alle open dagen dit jaar extra feestelijk vieren met collega’s en live muziek. Zo is er 11 mei onze plantgoeddag, 1 en 2 juni de VELT open dagen en 21 september ons jaarlijkse oogstfeest!

Info: ommuurdetuin.nl

    • LocatieKortenburg 16
      6871 ND Renkum
      Gelderland
    • Kostengratis