Plantendagen bij La Feuillerie Celles (Doornik, Belgie)

22 april 2023 t/m 23 april 2023

22 en 23 april 2023

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele Plantendagen met zeldzame en collectieplanten. Het ‘niet te missen evenement’ voor veeleisende plantenliefhebbers. Samen met bomen, heesters, vaste planten, bloembollen, siergrassen, coniferen, rozen, fruitbomen, waterplanten, inheemse planten, eenjarige planten en biologische zaden zullen ook klimplanten in de kijker worden gezet. Klimplanten zijn de aankleding van een muur, afrastering, pergola, prieeltje en een dode boom. Alle redenen om deze op een harmonieuse manier te gebruiken. Klassiekers als clematis, kamperfoelie, blauwe regen en klimrozen zullen in een ruim assortiment van oude en nieuwe varieteiten aangeboden worden. Minder bekende soorten zoals : Actinidia (kiwi met kleine vruchten), Akebia, Campsis, klimhortensia, Schizophragma en Trachelospermum (Toscaanse jasmijn) maken deel uit van prettige ontdekkingen. 

Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd. 

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.  

Van 10-18 uur.

Info: www.lafeuillerie.be

    • LocatieRue de la Feuillerie 1
      7760 Celles
      België
    • Kosten€ 9,-