Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout

24 maart 2023 t/m 14 mei 2023

24 maart t/m 14 mei 2023

Museum – laat je verwonderen

In het museum nemen we je mee op de reis die de tulp heeft afgelegd over de gehele wereld. Vanaf de ontdekking in Kazachstan rond het jaar 1000 tot aan de huidige status als icoon van Nederland. Je komt hier alles te weten over de tulp en leert op interactieve wijze over de cyclus van het bollenkweken aan de hand van de allernieuwste machines en oude objecten (van vóór 1950). Het verhaal wordt hierbij levendig verteld vanuit het oogpunt van de bollenkweker.

Selfie/showtuin – stap in Tulip Heaven

Na het museum vervolgt de Experience zich naar buiten en stap je in een prachtig kleurenpalet. Er zijn in de showtuin 1 miljoen tulpen geplant in 700 verschillende soorten tulpen. Alle tulpensoorten komen uit onze eigen kwekerij. In de showtuin staan tevens een aantal speciaal ingerichte fotopunten voor het schieten van het perfecte plaatje!

En verder…

Tulip Experience Amsterdam heeft daarnaast meerdere kunstexposities, een bioscoop, een coffee-corner met Nederlandse lekkernijen (mét uitzicht op onze showtuin), een streekmarkt waar we tulpen souvenirs & lokale producten verkopen en nog veel meer.

Bij Tulip Experience Amsterdam ondernemen wij graag duurzaam: zo maken wij o.a. geen gebruik van plastic en willen wij jullie vragen om ons zoveel met de fiets te bezoeken.

Tulpen zijn een natuurproduct, de showtuin is in groepen geplant en de tulpen zullen daarom in fases bloeien. Uiteraard zullen er gedurende de gehele openingsperiode soorten in bloei staan, en is er genoeg te zien.

Info: Tulip Experience Amsterdam

  • LocatieDelfweg 37
   2211 VK Noordwijkerhout
   Zuid-Holland
  • Kosten€ 9,50
  • Kosten info
  • Inclusief een zelfgeplukt bosje tulpen uit de indoor pluktuin. Parkeren gratis.