Workshop “Hoe zet je een moestuin op“  bij de Boergondische Tuijn in St. Anthonis

20 april 2024 t/m 20 april 2024

20 april 2024

Op zaterdag 20 april vindt er een workshop plaats bij de Boergondische Tuijn in St. Anthonis over het opzetten en bewerken van een moestuin en het oogsten en verwerken van de producten uit de moestuin.

De Boergondische Tuijn krijgt steeds vaker deze vraag. Zij merken dat hier steeds meer behoefte aan is. Mensen willen weten wat ze eten, seizoensgebonden producten eten en vinden het steeds leuker om zelf in potten op het balkon of een stukje tuin groenten, fruit en kruidenplanten te kweken waar men dagelijks van kan smullen. .

Daarnaast zijn eetbare bloemen uit eigen tuin helemaal een trend aan het worden.

Tijdens de workshop krijgt men uitleg over hoe je een moestuin kunt gaan opstarten, wisselteelt toepassen, zaaien, verspenen, bewerken, natuurlijke ongedierte-,  en ziektebestrijding, oogsten en verwerken en over het werken met de Kosmosagenda van Maria Thun.

De Boergondische Tuijn zaait, bewerkt, oogst en verwerkt de producten volgens deze agenda. Daardoor krijgen ze een grotere opbrengst en  minder ziektes in hun gewassen. 

Deze workshop is van 10.00-14.00 uur  met tussendoor een uitgebreide Dwars dur d’n Hof-lunch bereidt met zoveel mogelijk verse biologische producten uit eigen Moe’stuijn.

Daarnaast krijgen de cursisten de kans om als eersten planten te kunnen kopen van de Bijzondere Moestuinplantenmarkt. Zij krijgen dan de eerste keus.

Voor meer informatie zie www.deboergondischetuijn.nl of 06-14330453

Info: 06-14330453, www.deboergondischetuijn.nl

Opgave via info@deboergondischetuijn.nl of 06-14330453

    • LocatieNoordkant 17
      5845 EX St. Anthonis
      Noord-Brabant
    • Kosten€ 39,95