Zaden van amarant en Zinnia bestellen

Zaden van amarant en Zinnia bestellen

Bloemen kweken en plukken is een grote passie van bloembindster Marieke Nolsen. In haar pluktuin oogst ze maandenlang emmers vol bloemen, die ze verwerkt in boeketten en kransen. Amarant en Zinnia combineren mooi met andere planten in de pluktuin. Bestel zaad en zaai ze zelf!

Kattenstaartamarant

In de pluktuin groeien twee eetbare planten die favoriet zijn in het tuinachtige bloemwerk van Marieke: amarant en pronkbonen. De lange, warmrozerode ‘kattenstaarten’ van de amarant geven elk boeket een flamboyante toets, prachtig om te combineren met pronkbonen, maar ook met dahlia’s en siergrassen. Amaranthus wordt wel kattenstaartamarant genoemd vanwege de staartachtige bloeiwijzen vol piepkleine bloemen. Er zijn soorten met opstaande en met hangende pluimen, sommige hebben donkerrood blad. Deze eenjarige bloeit vanaf juli, vaak tot in november. Zodra de zaden gevormd worden zijn de pluimen goed te drogen. Favorieten zijn de zachtgroene A. caudatus ‘Green Viridis’, A. caudatus ‘Dreadlocks’ met dikke ‘staarten’ en A. paniculatus ‘Oeschberg’ met donkere, opstaande pluimen. Amarant kun je in april-mei binnen voorzaaien in een pot of in mei-juni in de vollegrond. Zorg bij het uitplanten voor 40-50 centimeter afstand tussen de zaailingen. Amaranthus groeit hoog op en heeft zeker wel steun nodig.

Hoe te bestellen?

  1. De zaden kosten € 3,75 per zakje (gratis verzending) 
  2. Je betaalt de zaden direct via iDeal
  3. Je kunt zaden van andere soorten toevoegen in 1 bestelling
  4. Je ontvangt direct na de bestelling een mail met een overzicht van je bestelling

Je kunt bij G&B nog veel meer zaad bestellen, kijk hier voor ander zaad van groente en sierplanten

Zinnia

Met bloemen in fantastische kleuren en bloei tot in oktober zijn zinnia’s, naast dahlia’s, favoriete plukbloemen. De eenjarige Zinnia speelt vaak de hoofdrol in een pluktuin. De bloemen verschijnen vanaf juni tot ver in september en blijven in een vaas een week lang mooi. Omdat de holle stelen kwetsbaar zijn, is het wel zaak om ze voorzichtig te plukken. Je kunt kiezen voor enkele, halfgevulde of gevulde bloemen. Ze zijn er ook in twee kleuren of met opgerolde bloemblaadjes. Zinnia elegans is de bekendste soort, Zinnia haageana heeft enkele bloemen. Heel mooi is bijvoorbeeld ‘Persian Carpet’. Marieke zaait zinnia’s begin mei buiten, direct in de vollegrond. Zinnia’s zijn gemakkelijke eenjarigen, ze doen het in elke goede tuingrond.
Bestel hier direct verschillende soorten Zinnia

Uit Groei & Bloei mei 2022
Beeld Marieke Nolsen

Zaad bestellen

Aantal zakjes

Subtotaal: € 0,-