Geef planten een steuntje

Geef planten een steuntje

In het vroege voorjaar staan alle planten nog stevig rechtop, maar in de zomer kunnen sommige planten wel een steuntje gebruiken.

Sommige planten hebben de neiging om heel groot te worden en dan eigenlijk topzwaar te worden. Door ze een beetje te helpen voorkom je dat de tuin verandert in een wildernis van overhangende bloemen. 

Door nu rijshout (goed vertakt snoeimateriaal) te plaatsen, krijgen de stengels van allerlei bossige planten zoals monnikskap, klokjesbloem en ridderspoor op een bijna onzichtbare manier steun.

Er zijn ook handige plantensteunen te koop. Kies voor halfronde plantsteunen, die je gemakkelijk naast de diverse pollen kunt steken, of ga voor zogenaamde rastersteunen, waar de planten, zoals bijvoorbeeld riddersporen en floxen gemakkelijk doorheen kunnen groeien. Na verloop van tijd vallen ze niet meer op. Bovendien kunnen dergelijke steunen een tijdje ‘meegroeien’ met de planten door ze omhoog te schuiven.

Met als deze hulp zullen je planten veel steviger blijven staan en niet bij de eerste de beste regenbui of windvlaag plat in de border liggen. Wacht daarom niet te lang meer met het plaatsen van deze steunen. Kijk eens op www.tuinen-shop.nl voor de diverse aanbiedingen en mogelijkheden.

Of bekijk hier onze video over het steunen van vaste planten. 

Beeld: iStockphoto

Meer in deze categorie