Geniet van de nazomer in de tuinen van Kasteeltuinen Arcen

Geniet van de nazomer in de tuinen van Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van  Europa. Wandel door het park en geniet van alle geuren en kleuren in de diverse tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl. Ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel.

Dit artikel is een samenwerking met www.kasteeltuinen.nl

Thematuinen

In de schaduw van het historisch ingerichte kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. Slenter door het Bamboebos en beleef het gevoel van Zuidoost Azië in de Oosterse Watertuin. In de subtropische kas Casa Verde staan onder andere vijgenbomen, palmen en cactussen. Kortom, iedere tuin zorgt voor een unieke beleving waardoor ieder seizoen iets nieuws te ontdekken valt!

Rozenfestijn

Duizenden rozen staan volop in bloei in onze tuinen en dat vieren wij met u! Van 10 t/m 14 juni kunt u in het Rosarium en in het kasteel in alle geuren en kleuren genieten van de koningin van de bloemen: de roos. Er is een gevarieerd programma waarbij de mooiste rozencreaties zijn te bewonderen, gidsen nemen u mee voor een rondleiding door het Rosarium, er worden demonstraties gegeven, er zijn enkele kraampjes met rozenproducten, rozengedichten in de berceau rondom het Rosarium, de Rozenopera keert terug, er zijn live-muziek optredens op diverse plekken in de tuinen en voor de kinderen is er een rozenspeurkaart! Een uniek en niet te missen festijn in een prachtige omgeving!

Nazomers genieten

Ook in de nazomer is het volop genieten in Kasteeltuinen Arcen. Bewonder de nog volop bloeiende bloemen en planten zoals: anemonen, rozen en canna’s. In deze tijd van het jaar, richting de herfst, veranderen de kleuren in de tuinen. De natuurlijke kleurenpracht wordt nog extra benadrukt door florale exposities en een lichtkunstfestival in het park. Tijdens Bloemig! worden er diverse bloemsierkunstwerken getoond in het hele park, dit zorgt voor een kleurrijk geheel. In de avonduren wordt het park geheel verlicht tijdens het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Een niet te missen tuinbeleving in het natuurlijke decor van Kasteeltuinen Arcen.

Geniet van de nazomer in de tuinen van Kasteeltuinen Arcen

2 t/m 6 september

Bloemenpracht tijdens de florale expositie Bloemig!

Van 2 t/m 6 september is er een nieuwe editie van Bloemig! in Kasteeltuinen Arcen. Een florale show met hoogwaardige bloemsierkunstwerken op verrassende plekken in de tuinen. Geniet van de meest uiteenlopende bloemen in verschillende stijlen en kleurcombinaties. In samenwerking met diverse regionale topbloemisten wordt het park aangekleed met de mooiste creaties. Volg de route door het prachtige historische park en ontdek hoe bestaande elementen van het park samenkomen met de mooiste bloemarrangementen.

Geniet van de nazomer in de tuinen van Kasteeltuinen Arcen

15 t/m 31 oktober

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens

In de avonduren wordt van 15 tot en met 31 oktober het park prachtig verlicht tijdens het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Spectaculaire lichtkunst door diverse kunstenaars zorgen voor een unieke beleving in het park. De combinatie van de lichtkunst in het mooie natuurlijke decor van Kasteeltuinen Arcen zorgt voor een bijzondere en niet te missen ervaring.

t/m 7 november 

Expositie Sweetlove

In Kasteeltuinen Arcen is een prikkelende beeldententoonstelling van kunstenaar William Sweetlove (1949) te bewonderen. Pop-art kunstenaar Sweetlove is bekend om zijn reusachtige kleurrijke beelden van dieren en mensen. De, van gerecycled plastic vervaardigde sculpturen dragen allemaal een attribuut bij zich zoals kaplaarsjes of een grote waterfles. Deze attributen staan symbool voor de klimaatverandering en hoe de natuur hier op reageert. In de groene Water- en Beeldentuin komen de felrood gekleurde beelden op unieke wijze tot hun recht. 

Kasteeltuinen Arcen
Lingsforterweg 26, Arcen
www.kasteeltuinen.nl
info@kasteeltuinen.nl