Keukenhof: het mooiste lentepark ter wereld

Keukenhof: het mooiste lentepark ter wereld

In Keukenhof geniet je van miljoenen bloeiende tulpen en andere bloemen. Het monumentale wandelpark is 32 hectare groot en heeft 15 kilometer wandelpad dat je langs prachtige waterpartijen, fonteinen en sculpturen brengt. De wereldberoemde tulpen staan centraal; je vindt er meer dan 800 soorten in alle kleuren en vormen.

Dit artikel is een samenwerking met Keukenhof

Jong en oud beleven er een heerlijk dagje uit in de buitenlucht. Voor kinderen is er de nijntje speeltuin, ze kunnen lopen over het water op de stapstenen of volgen een leuke speurtocht. Keukenhof ligt in het hart van de kleurrijke Bollenstreek. Vanuit het park kijk je over de uitgestrekte kleurige velden met tulpen, narcissen en geurende hyacinten. In Keukenhof beleef je het fleurigste dagje uit. Een dag vol herinneringen!
 

Keukenhof: voor iedereen iets te beleven

Ontdek in Keukenhof miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen. Ieder plekje is anders, waardoor je je ogen uitkijkt. Ben jij fan van kleurenbanen vol tulpen? Of een mix met allerlei bloemen door elkaar? In Keukenhof geniet je van alle kleuren en geuren. Maar er is nog meer: ontdek het duinlandschap, loop door een prachtige bosomgeving, de natuurtuin of door strak ingerichte tuinen.

Keukenhof is een historisch park in Engelse landschapsstijl dat in 1857 is ontworpen door Zocher, de bekende architect die ook het Vondelpark en de tuinen van Slot Zeist en Slot Zuylen ontwierp. 15 kilometer wandelpad brengt je door duinlandschap, bosomgeving, fonteinen, perken en natuurlijk miljoenen bloemen. 40 tuinmannen zorgen ieder voorjaar weer voor een prachtige tuin vol bloei en inspiratie.
 

Inspiratietuinen

Ben je op zoek naar nieuwe ideeën voor je tuin of balkon? De inspiratietuinen in Keukenhof geven een beeld van de huidige trends. Laat je inspireren door de verschillende stijlen.  
 

Keukenhof: het mooiste lentepark ter wereld

Kunst in Keukenhof

Keukenhof is niet alleen een fraai decor voor de 7 miljoen bloemen. Het park heeft een mooie kunstcollectie met een grote verscheidenheid aan stijlen. Keukenhof heeft een samenwerking met het Museum Kröller-Müller en 25 kunstenaars. De combinatie van het bloeiende park en beeldende kunst is verrassend en geeft het park een extra dimensie.

De geschiedenis van de tulp

De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. In de Historische tuin in Keukenhof vertellen de tulpen zelf de ontwikkeling van 400 jaar tulpenteelt in Nederland. Je vindt hier een reconstructie van de Clusius-tuin, beplant met tulpen die soms al vier eeuwen geteeld worden.

Keukenhof is in 2023 geopend van 23 maart tot en met 14 mei. Kijk voor meer informatie op www.keukenhof.nl.

Keukenhof: het mooiste lentepark ter wereld

Meer in deze categorie