Combineren met Caryopteris

Combineren met Caryopteris

Caryopteris heeft prachtig blauwe bloemen en begint pas te bloeien als veel andere planten er al lang de brui aan hebben gegeven. Hij staat het liefst in de volle zon op niet te natte of voedzame grond. Caryopteris kan goed in de border gebruikt worden en ook in pot op terras of balkon doen verschillende soorten het prima. Caryopteris staat het liefst in de volle zon. Te veel schaduw geeft lange, slappe planten met weinig bloemen. Ook op te natte of te voedzame grond groeit Caryopteris niet goed. In het najaar is het een welkome nectar- en pollenbron voor bijen, hommels en vlinders! Als snijbloem houdt hij het bovendien in een vaas wel tien dagen vol! Wil je Caryopteris combineren in de border, laat je dan inspireren door de voorbeelden.

Caryopteris x clandonensis 'Summer Sorbet' met Gaura lindheimeri

 

 

 

 

 

 

Caryopteris x clandonensis 'Grand Blue' (of 'Inoveris') met Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

 

 

 

 

Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue' en Persicaria amplexicaulis

 

 

 

 

 

 

Caryopteris x clandonensis 'Summer Sorbet' met Salvia grandiflora 'Desert Blaze' en Anemone x hybrida 'Honorine Jobert'

 

 

 

 

 

 

Caryopteris x clandonensis 'Summer Sorbet' met Solidago 'Sweety'

 

 

 

 

 

 

Caryopteris x clandonensis 'Grand Blue' (of 'Inoveris') met Lobelia fulgens 'Queen Victoria' en Lobelia gerardii 'Vedrariensis'

 

 

 

 

 

Caryopteris combineert verder goed met Aster frikartii 'Monch', Cornus alba 'Siberica', Phlox 'Danielle' en Imperata cilindrica 'Red Baron'.

Foto's: Modeste Herwig

Meer in deze categorie