Bijzondere Cosmos zaden bestellen

Bijzondere Cosmos zaden bestellen

Margriet Kortenoeven heeft een kwekerij in Sint Pancras en deelt iedere maand in Groei & Bloei haar tips voor het zelf zaaien en kweken van eenjarigen voor in de tuin. Cosmos is een geliefde eenjarige en er zijn veel bijzondere soorten te vinden.

Cosmos 'Apricot Lemonade'

Deze cosmos combineert pastelgeel met een peachy hartje. Kort na de introductie werd deze Cosmos Flower of the year 2020. De kleuren komen mooi tot hun recht op een plek waar niet de felle middagzon schijnt. De plant bloeit de hele zomer door en wordt 50-70 centimeter hoog. Een goede Cosmos om te plukken.

Cosmos 'Cupcakes Blush'

Dit is volgens mij de populairste cosmea. De 'Cupcake'! Een bloem met een cupje en een vlinderig hartje in het midden. Cosmos 'Cupcakes Blush' is lichtroze en wordt ongeveer 1-1,25 meter hoog.

Cosmos 'Xsenia'

Een roze cosmea met een volle bloem. Deze cosmos vertakt mooi en is goed te gebruiken als snijbloem. Hij wordt ongeveer 60 centimeter hoog.

Cosmos 'Double Cranberries' 

Deze cosmos lijkt een beetje op een dahlia en is dus een prima alternatief als je op grond zit waar dahlia's zich niet thuis voelen of de slakken de overhand hebben. Een donker karmijnrode, gevuld bloemige cosmos die 90 centimeter hoog wordt.

Je kunt deze zaden bestellen of nog meer van Margriet haar selectie zaden bekijken en bestellen.

Bijzondere Cosmos zaden bestellen

Zaad bestellen

Aantal zakjes

Subtotaal: € 0,-

Meer in deze categorie