Eenjarigen bestellen voor de pluktuin

Eenjarigen bestellen voor de pluktuin

Een van de plekken waar eenjarigen bij uitstek geschikt voor zijn is een pluktuin. Wanneer je een slim schema maakt, kun je van het vroege voorjaar tot in de late herfst plukken. Onze grootmoeders gaven het goede voorbeeld. Nostalgie en plukgeluk … wie wil dat niet?

Esther en Joke van Festina Lente Tuin tippen de leukste planten om te zaaien. In dit artikel: eenjarigen om te plukken. Ook zin om aan de slag te gaan? Je kunt de zaden meteen bestellen!

Calendula

Heerlijk, de felgekleurde goudsbloemen die eindeloos bloeien (zolang je de uitgebloeide bloemen weghaalt). Tegenwoordig zijn ze er in heel veel varianten en ze zijn allemaal even mooi. De bloemen zijn eetbaar en smaken kruidig. Goudsbloemen zijn winterharde eenjarigen, ze zaaien zich gemakkelijk uit.

Zinnia 

Dit is echt pure nostalgie. We horen het vaak: “Ohhh zinnia’s, die had mijn moeder ook altijd in de tuin”. Het zijn zonaanbidders en ze staan graag op goed doorlatende grond. Als je zo’n plek hebt, zet er dan zinnia, ze bloeien eindeloos! Combineer ze met dahlia’s voor een spetterende najaarsbloei. Wij zaaien de zinnia’s niet al te vroeg, ze hebben wat warmte nodig om te kiemen.

Klik hier voor een artikel over zinnia's

Centaurea cyanus

Denk je aan korenbloemen, dan denk je aan uitgestrekte graanvelden met korenbloemen en klaprozen. Ze bloeien gegarandeerd lang als je de uitgebloeide bloemen steeds wegknipt, de bloemen zijn ook eetbaar. Tegenwoordig zijn er naast de vertrouwde blauwe korenbloem ook varianten met zwarte en roze bloemen. Zet ze lekker in de zon op goed doorlatende grond, ze zaaien zich gemakkelijk uit.

We hebben ook zaden van Centaurea cyanus 'Frosty Mixed' (mengsel). Een mooi mengsel. Door de witte puntjes aan het einde van de bloemblaadjes lijkt het net of de bloemen wit berijpt zijn.

Ammi

Wij hebben twee soorten in het assortiment: A. visnaga en A. majus. De laatste heeft grote witte transparante bloemschermen, de Nederlandse naam kantbloem is heel goed gekozen. De planten weven zich schitterend tussen allerlei hoog uitgroeiende vaste planten. Ammi visnaga bloeit wat later, blijft bij ons iets lager en is wat grover van blad en bloem. De uitgebloeide bloeiwijzen van de A. visnaga zijn ook zeer de moeite waard. 

Hoe te bestellen?

  1. De zaden kosten € 3,75 per zakje (gratis verzending) 
  2. Je betaalt de zaden direct via iDeal
  3. Je kunt zaden van andere soorten toevoegen in 1 bestelling
  4. Je ontvangt direct na de bestelling een mail met een overzicht van je bestelling

Je kunt bij G&B nog veel meer zaad bestellen, kijk hier voor ander zaad van groente en sierplanten

Uit: Groei & Bloei maart 2021
Tekst: Esther Schonenberg van Festina Lente tuin in Katwijk
Beeld: iStockphoto

Meer over leuke (vroege) eenjarigen volgens Festina Lente tuin?

Je kunt Festina Lente ook bezoeken: 
Kwekerij Festina Lente tuin
1e Mientlaan 13 in Katwijk
www.festinalentetuin.nl

Zaad bestellen

Aantal zakjes

Subtotaal: € 0,-

Meer in deze categorie