Zaden bestellen van Phacelia, Salpiglossis en Lagurus

Zaden bestellen van Phacelia, Salpiglossis en Lagurus

Esther en Joke van Festina Lente Tuin tippen de leukste planten om te zaaien. In dit artikel een paar bijzondere eenjarigen met leuke namen als hazenstaartje en bijenvoer. Het gaat om Phacelia tanacetifolia, Salpiglossis sinuata(foto), Lagurus ovatus en twee papavers. Prima voor in potten en bakken. Ook zin om aan de slag te gaan? Je kunt de zaden meteen bestellen!

Phacelia tanacetifolia en Phacelia campanularia

Bijenvoer is de passende Nederlandse naam. Wanneer de phacelia’s bloeien zijn de bijen nooit ver weg. Phacelia tanacetifolia wordt ook gebruikt als groenbemester. Na het oogsten worden de akkers ermee ingezaaid en na de bloei wordt de plant door de grond gewerkt om de grondkwaliteit te verbeteren. Naast al deze nuttige eigenschappen zijn phacelia’s ook nog eens heel aantrekkelijk. P. campanularia bijvoorbeeld, heeft felblauwe bloemen. Een onweerstaanbare eenjarige voor een zonnig plekje op niet te natte grond of in een pot op het terras.

Salpiglossis sinuata 

De Nederlandse naam brokaatbloem is goed gekozen want de kleurschakeringen in de bloem zijn wonderschoon. Als ze op de kwekerij in bloei staan, oogsten ze altijd veel bewondering. De bloemen hebben wel iets weg van petunia’s en Salpiglossis is daar ook familie van. Zet ze in de halfschaduw, beschut tegen regen en harde wind. Salpiglossis is bij uitstek geschikt voor potten en bakken. De plant heeft een Award of Garden Merit, de hoogste onderscheiding door de Britse Royal Horticultural Society. 

Lagurus ovatus

Eenjarige grasjes laten zich heel goed combineren. Lagurus ovatus, ofwel ‘hazenstaartje’, heeft dansende bolletjes op ranke stelen. Als je erlangs loopt wil je ze altijd even aanraken, zo zacht zien ze eruit. Heel geschikt voor in boeketten, maar ook voor combinaties in potten. Hazenstaartjes zijn winterhard en zaaien zich gemakkelijk uit. Wel moet je even leren de jonge planten te herkennen. Het zou jammer zijn als alles in het voorjaar wordt weggewied.

Papaver somniferum ‘Dark Plum’ en P. rhoeas ‘Shirley’

De familie Papaver is groot en populair. Wij zaaien ieder jaar P. rhoeas ‘Shirley’, met zachtroze en rode tinten. Deze papaver wordt ongeveer 50 centimeter en heeft lieflijk hangende bloemknoppen. Daarnaast hebben we P. somniferum ‘Dark Plum’ die een stuk hoger wordt en die karakteristieke zaadbollen geeft. Papavers zaaien zich makkelijk uit. Ze houden van zon en doorlatende grond.
Nog veel meer papavers vind je hier.

Zaden bestellen van Phacelia, Salpiglossis en Lagurus

Hoe te bestellen?

  1. De zaden kosten € 3,75 per zakje (gratis verzending) 
  2. Je betaalt de zaden direct via iDeal
  3. Je kunt zaden van andere soorten toevoegen in 1 bestelling
  4. Je ontvangt direct na de bestelling een mail met een overzicht van je bestelling

Je kunt bij G&B nog veel meer zaad bestellen, kijk hier voor ander zaad van groente en sierplanten

Uit: Groei & Bloei April 2021
Tekst en beeld: Esther Schonenberg

Je kunt Festina Lente ook bezoeken: 
Kwekerij Festina Lente tuin
1e Mientlaan 13 in Katwijk
www.festinalentetuin.nl

Zaad bestellen

Aantal zakjes

Subtotaal: € 0,-