Zaden van laatbloeiers bestellen

Zaden van laatbloeiers bestellen

‘Genieten is vooruitzien.’ Dat is een uitspraak van Rita van der Zalm, de illustere bollenkweekster uit Noordwijkerhout. Ze slaat de spijker op z’n kop! En het geldt niet alleen voor het planten van bollen, maar ook voor het zaaien van eenjarigen. Deze maand presenteren we een paar geweldenaars die tot ver in het najaar doorbloeien.

Esther en Joke van Festina Lente Tuin tippen de leukste planten om te zaaien. In dit artikel: geweldenaars die tot ver in het najaar doorbloeien. Ook zin om aan de slag te gaan? Je kunt de zaden meteen bestellen!

Laatbloeiers

In het voorjaar, wanneer de meeste planten worden ingeslagen, is er aan deze laatbloeiers nog niet zoveel te zien. Maar als ze bloeien vergeet niemand meer hoe mooi ze zijn. Daarom hebben we behalve vaste planten zoveel eenjarigen in onze pluktuin. Bovendien: als je van eenjarigen plukt, zullen ze alles op alles zetten om weer nieuwe bloemen te maken.

Zaden van laatbloeiers bestellen

1. Nicotiana

Nicotiana of siertabak is in ons klimaat niet winterhard. Gemakshalve noemen we hem daarom eenjarig, maar soms begint hij in een beschutte tuin na de winter vrolijk opnieuw. Het zijn sierlijke planten met fors blad en geurende bloemen. Ze doen het op elke grond en staan het liefst in de halfschaduw. Maar ook in volle schaduw kunnen ze prima tot bloei komen.

2. Persicaria orientale ‘Kiss me over the garden  gate’

Persicaria orientale ‘Kiss me over the garden  gate’ wil je alleen al hebben vanwege de leuke naam. De planten kunnen op een zonnige plek uitgroeien tot ruim 2 meter hoog en 1 meter breed. Aan het uiteinde van de stengels vormen zich sierlijk afhangende roze bloemaren. Verzamel de decoratieve donkerrode zaadbolletjes voor volgend jaar, maar laat zeker ook wat vallen op de plek waar de plant staat. Hij kán zich geweldig uitzaaien.

3. Alonsoa meridionalis ‘Red Mask Flower’

Juist in het najaar is Alonsoa meridionalis ‘Red Mask Flower’ aantrekkelijk. De fijne bloemen staan langs talrijke stelen. De plant ontwikkelt zich tot een klein struikje, dat ongeveer 60 centimeter hoog wordt. De bloei houdt aan tot de eerste vorst. In een zachte winter of in de koude kas kan de plant goed overleven. Ook heel geschikt voor kleine boeketjes. Staat graag in de volle zon maar halfschaduw wordt ook verdragen.

4. Ageratum houstonianum

Vroeger werd Ageratum veel toegepast in de bloemperken van de gemeente. Daar werd de lage soort gebruikt, die wij een beetje tuttig vinden. Terwijl deze hogere variant, Ageratum houstonianum, met zijn sierlijke stelen geweldig toe te passen is. Hij weeft zich mooi tussen vaste planten en kan flink wat schaduw verdragen. Uitgebloeide bloemen weghalen is niet nodig en hij staat heel mooi op de vaas. Bloeit van juni tot ver in het najaar.

Hoe te bestellen?

  1. De zaden kosten € 3,75 per zakje (gratis verzending) 
  2. Je betaalt de zaden direct via iDeal
  3. Je kunt zaden van andere soorten toevoegen in 1 bestelling
  4. Je ontvangt direct na de bestelling een mail met een overzicht van je bestelling

Je kunt bij G&B nog veel meer zaad bestellen, kijk hier voor ander zaad van groente en sierplanten

Uit: Groei & Bloei mei 2021
Tekst: Esther Schonenberg van Festina Lente tuin in Katwijk
Beeld: Festina e.a.

Je kunt Festina Lente ook bezoeken: 
Kwekerij Festina Lente tuin
1e Mientlaan 13 in Katwijk
www.festinalentetuin.nl

Zaad bestellen

Aantal zakjes

Subtotaal: € 0,-