G&B OpentuinTV: Tuin van Mercedes Docter in Heiloo

G&B OpentuinTV: Tuin van Mercedes Docter in Heiloo

Een echt plantenparadijs treffen we aan in de voor- en achtertuin van Mercedes Docter in Heiloo. Om zoveel mogelijk planten een plek te geven tuiniert zij graag de hoogte in. Ze laat ons haar favoriete mini-landschapjes zien met treffende combinaties van bloem- en bladkleur en vorm. Zij schuwt ziektes in haar planten niet en laat het herstel over aan de natuur. In de vijver floreren de lelies en andere waterplanten. De voortuin kreeg meer licht en lucht door het kappen van een grote wilg. De stronk - te groot om uit te graven - bedekte Mercedes met keien om een warm plekje te creëren, waar warmteminnende plantjes het naar hun zin hebben. Voor de Groei & Bloei afdeling Midden-Kennemerland, waar Mercedes voorzitter van is, staan naast de voordeur tafels met aanlokkelijke stekjes klaar. Geniet mee van het aanstekelijke enthousiasme van Mercedes!

G&B OpentuinTV: Tuin van Mercedes Docter in Heiloo De oude stronk van de wilg bedekte Mercedes met stenen. Nu groeien en planten die veel warmte nodig hebben.
G&B OpentuinTV: Tuin van Mercedes Docter in Heiloo Het zaad van de eenjarige Mina lobata zaait zich al jaren uit in de G&B afdeling Midden-Kennemerland!
G&B OpentuinTV: Tuin van Mercedes Docter in Heiloo Hond Borre is ook behoorlijk camerageniek ...
G&B OpentuinTV: Tuin van Mercedes Docter in Heiloo Veel planten mogen de hoogte in.

Meer in deze categorie