Wees wijs met water

Wees wijs met water

Water hebben we de laatste jaren snel teveel of tekort in de tuin. Er zijn veel manieren om spaarzaam met water om te gaan, het vast te houden in de tuin voor drogere periodes en bijvoorbeeld door regenpijpen af te koppelen en het riool niet met regenwater te belasten. We geven je graag tips om spaarzaam met water om te gaan!

Kies voor planten die dit soort grillige patronen beter aan kunnen en die geschikt zijn voor de omstandigheden in jouw tuin (zon/ schaduw/ zand/ klei etc.) De juiste plant op de juiste plaats! Ook mulchen helpt om water regulering natuurlijk te laten verlopen. Plek over? Overweeg een klein vijvertje, dit geeft een boost aan de biodiversiteit.

Een regenbestendige tuin

We hebben een paar tips voor je op een rij gezet om een regenbestendige tuin te maken. Met o.a. informatie over het aanleggen van een wadi, het beplanten van je tuin.

Lees de tips voor een regenbestendige tuin


Planten water geven

Veel (vaste) planten kunnen zich goed redden als er in de zomer weinig regen valt. Toch zijn er soms planten die je graag even water wilt geven. Hoe kun je dat het beste doen, zodat het water optimaal wordt benut? Redacteur Fransje legt uit hoe je in de zomer water kunt geven en mulchen.

Wees wijs met water

Karin Wins creerde in haar 6 meter diepe voortuin een plek om het regenwater op te vangen. Met veel groen, halfverharding en het aanleggen van een wadi.

Lees meer over de wadi

Groei & Bloei Tienpuntenplan voor klimaatvriendelijk tuinieren

Als tuinier is vooruitkijken naar de toekomst een must. Bij het tuinieren van de toekomst speelt het klimaat meer dan ooit een belangrijk waarde. Alle tuinen van Nederland vormen samen één grote groene oase en daarmee kan iedere tuinier een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Het Groei & Bloei Tienpuntenplan biedt een leidraad voor enthousiaste tuiniers om klimaatvriendelijk te tuinieren.

Ontdek de tien punten voor klimaatvriendelijk tuineren