Dineren bij Trompenburg Rotterdam

22 maart 2024 t/m 28 april 2024

22 maart t/m 28 april 2024

Dineren in het best bewaarde geheim van Rotterdam 

Net achter de Honingerdijk in het Rotterdamse Kralingen, ligt een verborgen parel: de Trompenburg Tuinen. Acht hectare botanisch luilekkerland met zo’n tweeduizend zeldzame bomen en planten. Van 22 maart t/m 28 april neemt rondreizend restaurant De Maaltuin je mee op culinaire ontdekkingstocht door deze groene schatkamer.


Volgens de overlevering woonde de beruchte zeevaarder Maarten Harpertszoon Tromp hier ooit, vandaar de naam. De tuinen zelf zijn het resultaat van een uit de hand gelopen hobby van de Rotterdamse redersfamilie Van Hoey Smith, die bijzondere bomen en planten meebrachten van hun verre reizen.


Eten in het groenste museum van Nederland
Die bomen en planten staan er vandaag de dag nog. Er groeien boomsoorten uit Europa, Afrika, Azië en Amerika. Naaldbomen, loofbomen, bollenplanten én de grootste verzamelingrododendrons ter wereld - ruim 750 (!) soorten. Noem het maar gerust een collectie: de Trompenburg Tuinen worden niet voor niets het groenste museum van Nederland genoemd! Tussen heerlijk geurende ceders en Japanse kers laat De Maaltuin je tijdens een 5-gangendiner kennis maken met de bijzondere smaken van Trompenburg. Het diner bestaat deels uit ingrediënten die regelrecht uit de tuinen van Trompenburg komen. Verser kan niet, en dat proef je!

Oase van rust
Tussen de gangen door bezoek je verschillende plekken in de tuinen en ontdek je de verhalen die achter deze groene ‘museumcollectie’ schuilgaan. Trompenburg is niet alleen een paradijs voor rododendron-fanaten, maar ook een oase van rust. Het lawaai van de stad laat je achter je zodra je door de poorten loopt. En met de vele sloten en vijvers, pittoreske bruggen en kronkelende wandelpaden, verandert het landschap met iedere bocht die je neemt.

Romantische avond
Je sluit de avond af met een spectaculair dessert aan de rand van de romantische vijver. Met de klanken van livemuziek op de achtergrond waan je je even in het paradijs. En dat gewoon in Rotterdam.

Over De Maaltuin
De Maaltuin is een rondreizend restaurant dat zijn deuren opent op ongewone plekken: kastelen, gevangenissen, botanische tuinen en zelfs op een vliegbasis. Het diner is geïnspireerd op de locatie. Terwijl je eet ontdek je de verhalen die achter de locatie schuilgaan. Zo maak je op een unieke manier kennis met bijzonder erfgoed.

Info: demaaltuin.nl

Reserveren klik hier

    • LocatieHoningerdijk 86
      3062 NX Rotterdam
      Zuid-Holland
    • Kosten€ 109,95