Entdemonstratie bij Fruitteeltmuseum in Kapelle

24 februari 2024 t/m 24 februari 2024

24 februari 2024

Belangstellenden kunnen een entdemonstratie bijwonen in het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Van tevoren kunnen belangstellenden entboompjes bestellen om na afloop mee naar huis te nemen.  

Het is misschien niet iedereen bekend maar fruitbomen worden in de fruitteelt geënt op een onderstam. Dat betekent dat er een stam van een ras op de stam van een ander ras wordt geplaatst. Op die manier kan je profiteren van de voordelige eigenschappen van beide rassen. De boven stam is dan bijvoorbeeld van een ras waar veel vruchten van goede kwaliteit aan komen. De onderstam kan bijvoorbeeld van een ras zijn dat goed tegen koude winters kan. 

Tijdens de entdemonstratie laten instructeurs zien hoe het enten werkt. De instructeurs kunnen ook een appel, peer, pruim of kers voor belangstellenden enten. Wil je een geënt boompje mee naar huis nemen dan kan je van tevoren één of meerdere onderstammen en enten bestellen. Een geënt boompje kost € 4,- per stuk of je neemt er 3 mee naar huis voor € 10,-. Let op, de onderstammen en enten moeten op tijd besteld worden dus geef z.s.m. door hoeveel boompjes je na de demonstratie mee naar huis wilt nemen. 

Heb je zelf een tak van een eigen ras dat je op een onderstam wilt laten enten dan kan dat ook tijdens de demonstratie. Het moet dan wel een éénjarige tak zijn. Je kan natuurlijk ook een losse ent en onderstam meenemen om het thuis zelf een keer te proberen. Ook leuk voor (klein)kinderen. 

Entdemonstratie: van 13-16 uur.

Openingstijden museum: vrijdag en zaterdag van 12-16 uur. 

0113-344904, info@fruitteeltmuseum.nl, www.fruitteeltmuseum.nl

  • LocatieAnnie M.G. Schmidtsingel 1
   4421 TA Kapelle
   Zeeland
  • Kostengratis
  • Kosten info
  • Toegang museum € 6,50