Expositie Door De Bomen op landgoed Fraeylemaborg te Slochteren

30 maart 2024 t/m 22 september 2024

30 maart - 22 september 2024

Door de bomen, nieuwe expositie over het park van de Fraeylemaborg.
Het park van de Fraeylemaborg is een rijksmonument; een aangelegd park van nationaal belang, dat behouden moet blijven. Waarom eigenlijk, wat maakt het zo bijzonder? En hoe behoud je een levend monument?
Het landgoed om de Fraeylemaborg is een zorgvuldig aangelegd park waar ontwerpen uit verschillende eeuwen naast elkaar voortbestaan. Met behulp van historisch kaarten van onder andere tuinarchitect L.P. Roodbaard en beeldende kunst krijgt de bezoeker 
een beeld van de Franse barok en Engelse landschapsstijl. Er wordt al eeuwenlang hard gewerkt in het park. Een film uit circa 1950 toont hoe het kappen en transport van hout in zijn werk ging. Speciaal voor de expositie is ook een nieuwe film gemaakt die inzicht geeft in het huidige beheer van het park en de lastige keuzes achter de schermen.
Het park is ook een plek waar mensen samenkomen, van de bekende Dikke Boom tot de zendingsfeesten. De herinneringen van borg- en buurtbewoners en bijzondere voorwerpen tonen de enorme veelzijdigheid van de beleving, inclusief werk van kunstenaars Wilco van der Laan, Adri Wolters, Reinder Homan en meer. Zie het zo bekende Slochterbos met andere ogen.

Met bruiklenen van de Jan Menze van Diepen Stichting, Gerrit van Houten Stichting, Stichting Van der Wyck – De Kempenaer en meer. 

Groepen: Rondleiding met een gids door het bospark is mogelijk op afspraak.

Geopend di t/m vr van 10-17 uur, za en zo van 13-17:00 uur. 

Info: 0598-421568, [email protected], www.fraeylemaborg.nl

  • LocatieHoofdweg 30
   9621 AL Slochteren
   Groningen
  • Kosten€ 9,-
  • Kosten info
  • Toegang tot de borg, koetshuis, tentoonstelling, landgoed, follies etc.