Grote Exotenmarkt bij Tuingoed Foltz in Meeden

10 augustus 2024 t/m 11 augustus 2024

10 t/m 11 augustus 2024
Bij Tuingoed Foltz in Meeden (Gr) vindt voor de zevende maal een grote Exotenmarkt plaats. Tal van kwekers en particuliere verzamelaars uit Nederland, België en Duitsland presenteren hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cacteeën, agaves, orchideeën, bananen en andere exoten. Een must voor liefhebbers! Tijdens de dagen worden ook rondleidingen door de jungletuinen gegeven. 

Een wereld aan planten 
De deelnemers van de Exotenmarkt bieden gezamenlijk letterlijk een wereld aan planten. Een greep uit het deelnemersaanbod. Zo presenteert kwekerij Koala eucalyptus-soorten uit Australië en presenteert Paul Shirley Zuid-amerikaanse succulenten en Impatiens-soorten uit Afrika en Indonesië. De varens en boomvarens van Foltz komen uit Japan, China en Australië, de schatten van de Kuipplanten Vereniging vooral uit het Middellandse Zeegebied. De agaves en cactussen van de Anjo en Coby Keizer komen vooral uit Mexico. De Bananen en palmen van Mike’s Tropical Garden komen uit de tropen.

Rondleidingen door de jungletuin, prairietuin en Salviatuin 
De tuinen van Foltz zien er momenteel zeer uitnodigend uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die momenteel zo uitbundig 
schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bos- en varentuinen met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling bieden. De tuinen zijn het hele weekend vrij te bezoeken. Op beide dagen wordt om 14.00 uur een rondleiding gegeven. 

Exotische lekkernijen en decoraties uit Afrika 
Op het terras serveert Maaike Hage van Zoet & hartig home-made gebak en exotische lekkernijen. Stichting Kinderhulp Gambia is aanwezig en verkoopt sieraden, decoraties en handige huis- en tuinhulpjes uit Afrika. Van de opbrengsten worden onderwijs- en 
medische projecten in Gambia opgezet en ondersteund. 

De Exotenmarkt is een heerlijk exotisch uitje in eigen land.

Van 10-17 uur. 

Info: tuingoedfoltz.nl 
 

    • LocatieHereweg 346
      9651 AT Meeden
      Groningen
    • Kostengratis