Hamamelisfeesten bij Arboretum Kalmthout

5 januari 2024 t/m 29 februari 2024

5 januari t/m 29 februari 2024 

Beleef de magische wintertuin van Arboretum Kalmthout. Het vuurwerk van honderden toverhazelaars, of Hamamelis, en hun geurende bloempjes op kale takken zijn onweerstaanbaar. Deze struiken bloeien in de winter, ongeacht koude of sneeuw en hun gele, oranje of rode bloemen verspreiden een krachtig, zoet parfum. De verzameling toverhazelaars in Arboretum Kalmthout is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste exemplaren.

De Sloveens-Belgische plantendeskundige Jelena Kovačič, die samen met haar man Robert De Belder het arboretum tussen 1953 en 2003 zijn huidige vorm gaf, ontwikkelde heel wat bijzondere, nieuwe toverhazelaars en zette Arboretum Kalmthout op de botanische wereldkaart met haar succesvolle experimenten. Deze winter staan in de arboretumtuin de toverhazelaars die haar naam dragen in de kijker: Hamamelis ‘Jelena’ en Hamamelis ‘Sister Jelena’.

De bewegwijzerde route leidt je langs de mooiste exemplaren, en ook andere winterbloeiende planten vallen op zoals winterzoet, sneeuwbal, cyclaam, gewone hazelaar, schijnhazelaar, winterjasmijn, sneeuwklokjes en helleborus.

Dagelijks is er een rondleiding met een gids om 14 uur. Vooraf reserveren is aangeraden (max. 25 deelnemers).

Van 10-17 uur.

Info en tickets: www.arboretumkalmthout.be

    • LocatieHeuvel 2
      2920 Kalmthout
      België
    • Kosten€ 9,- / rondleiding € 3,-