Historische bloembollentuin Hortus Bulborum in Limmen

1 april 2023 t/m 16 mei 2023

1 april t/m 16 mei 2023

Op 1 april gaat de historische bloembollentuin Hortus Bulborum in Limmen open. Dan zijn de duizenden soorten - soms eeuwenoude - tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen en fritillaria’s weer te bewonderen. De Hortus die een museumtuin genoemd mag worden, is als gevolg de zachte winter een week eerder open dan gebruikelijk. 
‘Het is onze inschatting dat er begin april voldoende in bloei staat. We kunnen het natuurlijk niet maken dicht te zijn als er al zo veel te zien is,‘ vertelt Max Nuyens van de Hortus. Er heeft trouwens wel eens sneeuw gelegen op de openingsdag.
Op de tuin staan honderden bloembollen die dateren van vóór 1900, waaronder de unieke tulp ‘Duc van Tol Red and Yellow’ uit 1595 en de fritillaria ‘Persica’ uit 1577. Zij - en uiteraard ook ‘de jonkies’ - worden gekoesterd door de honderd vrijwilligers die de tuin verzorgen. 
De Hortus krijgt dit jaar extra aandacht bij de promotie van het toerisme in Noord-Holland. Mandy Duijvelshoff, senior marketeer bij de stichting Hart van Noord-Holland doet de officiële opening. ‘Ik vind dat heel erg leuk en een enorme eer. De Hortus is een prachtige tuin op een bijzondere locatie. Je kunt de Hortus gerust een cultureel erfgoed van internationale allure noemen. Het is een belangrijk onderdeel in onze campagne om toeristen naar onze regio te trekken.’
De Hortus Bulborum sluit op 16 mei.

Info: hortus-bulborum.nl

    • LocatieZuidkerkenlaan 23A
      1906 AC Limmen
      Noord-Holland