Open Tuin weekend Kasteel Lunenburg in Langbroek

10 juni 2023 t/m 11 juni 2023

10 en 11 juni 2023
Kom genieten van al het moois in de tuin van Kasteel Lunenburg tijdens de Open Tuin dagen. 

Wandelroutes, vogelhuisjes en terras met lekkers
Er zijn wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u het spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes, XXL insectenhotel, ooievaarsnest, uilenkasten, vleermuiskasten en eekhoornkijkhuizen. De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u genieten van wat lekkers bij de koffie, een lunch of borrelhapje. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet. 

Meervoudig kampioen houtzaagkunst
Meervouding Nederlands kampioen kettingzaagkunst Dave Harmsworth zal demonstreren hoe hij stukken boomstam omtovert in de meest prachtige beelden. Wat Dave maakt uit Lunenburgs hout is te koop en de opbrengst is voor het goede doel. Ook zal Dave eerder gemaakte grote en kleine kunstwerken meenemen en te koop aanbieden. Om een idee te krijgen van wat hij zoal maakt kunt u een kijkje nemen op www.treeworks.nl/voorbeelden.

Zelfgekweekte planten te koop
De planten die tijdens dit weekend te koop zijn, worden voor een deel door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf in de kas gekweekt. 

Stichting Organisatie Kindervakantiekampen (SOK)
Het entreegeld en de opbrengst van de catering, plantenverkoop en houtzaagkunst, komt volledig ten goede aan SOK kamp. SOK vindt dat elk kind het recht heeft op een onvergetelijke vakantie, ook als dat thuis niet haalbaar is door bijvoorbeeld beperkte financiële 
mogelijkheden, een scheiding, ziekte van een ouder of een verhuizing. Daarom organiseert SOK al bijna 50 jaar lang een geweldige vakantieweek voor kinderen uit Wijk bij Duurstede. Gewoon, even lekker kind zijn zonder zorgen. Voor meer informatie over dit bijzondere project zie www.sokkamp.nl

Fiets
Als het kan, kom dan graag op de fiets. Parkeerplaatsen zijn beperkt.
 

Van 10-17 uur.

Info: www.kasteellunenburg.nl

    • LocatieLangbroekerdijk A99
      3947 BE Langbroek
      Utrecht
    • Kosten€ 4,-