Tentoonstelling Een Veld Vol Posters bij Museum De Zwarte Tulp Lisse

1 juni 2024 t/m 30 november 2024

1 juni t/m 30 november 2024

De Keukenhof op posterformaat in Nationaal Museum de Zwarte Tulp. En dan letterlijk! Van 1 juni tot en met 30 november is een aantal posters en affiches van de jubilerende bloementuin door de jaren heen te bewonderen in het museum aan de Heereweg in Lisse. Een bijzondere bloemlezing van 75 jaar Keukenhof onder de noemer ‘Een veld vol posters’.

De tv stond rond 1950 nog in de kinderschoenen, op de radio was het verboden om reclame te maken en van social media had nog niemand gehoord en dus waren posters (destijds vooral affiches genoemd) vaak hét middel om aandacht te generen. En een unicum of niet in advertentieland, sinds 1956 bleef het kleurrijke beeld van de Keukenhof-affiches in zekere zin ongewijzigd. Want terwijl de vormgeving steeds moderner werd, nooit ontbraken bloeiende bloemen.
Martijn Le Coultre, directeur van Design Museum Dedel in Den Haag, heeft op uitnodiging de tentoonstelling samengesteld. Le Coultre is tevens verantwoordelijk voor de duiding en uitleg van de vele posters die in Lisse te zien zijn. Affiches c.q. posters die je nog altijd over de hele wereld aantreft, ook van oude jaargangen. Ze hebben zo in belangrijke bijgedragen aan de marketing van Nederland-Bloemenland.

Open dinsdag t/m donderdag van 13-17 uur. Vrijdag t/m zondag van 11-17 uur.

Info: www.museumdezwartetulp.nl

  • LocatieHeereweg 219
   2161 BG Lisse
   Noord-Holland
  • Kosten€ 10,-
  • Kosten info
  • Museumkaart is geldig