Voorjaarsweekend Tuinplezier!

25 maart 2023 t/m 26 maart 2023

25 en 26 maart 2023

In het weekend van 25 en 26 maart 2023 organiseren de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht en Groei & Bloei Utrecht weer het Voorjaarsweekend Tuinplezier. Dit jaar is het thema 'Oerwoud in je kamer’ met lezingen, rondleidingen, workshops én een uitgebreide plantenmarkt! Ben jij ook bezig met het creëren van een oerwoud in je kamer? Vraag je je wel eens af waar al dat groen in huis van nature voorkomt? Tijdens het Voorjaarsweekend 2023 ontvangen we je graag in de natuurlijke habitat van kamerplanten: deTropische kassen van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht. Al wandelend door dit ‘oerwoud’ ontdek je vast een paar van je eigen kamerplanten. 

Kamerplanten uit de hele wereld
Planten die reizende Europeanen in vorige eeuwen meenamen, kwamen in eerste instantie vaak terecht in botanische tuinen. Vanaf de 19de eeuw nam de interesse in planten in huis steeds meer toe. Nog steeds trekken ‘plantenjagers’ door verre gebieden op zoek naar nieuwe soorten. Sommige van onze kamerplanten komen uit de tropen, andere uit droge gebieden zoals woestijnen. Door je te verdiepen in de achtergrond van planten, begrijp je beter waar je ze het beste in je huis neer kunt zetten om ze succesvol te laten groeien.

Van verzorgen tot schimmels en stekken
Tijdens lezingen, rondleidingen en workshops leer je meer over de diversiteit van (kamer)planten, hoe je planten in huis het beste verzorgt, wat je tegen bladluizen, schimmels en bruine bladeren doet, op welke manier je het beste stekt en nog veel meer!

Binnenplanten en buitenbollen
Het Voorjaarsweekend heeft zoals altijd een uitgebreide plantenmarkt. De standhouders verkopen de meest uiteenlopende kamerplanten; planten voor in je huiskamer, maar ook voor op je balkon of voor de echte enthousiasteling voor in het paludarium of plantenvitrine.

Tot slot is het weekend onze traditionele start van het tuinseizoen. Een vaste groep aanbieders van bloembollen, zaden, en allerlei andere tuinplanten is daarom ook aanwezig.

Info: Oerwoud in je kamer - Actueel - Universiteit Utrecht (uu.nl)

    • Kosten8,50
    • Kosten lid info
    • Gratis toegang voor 1 persoon met de kortingsbon uit de Kortingsgids