Voorjaarsweekend Tuinplezier! Botanische Tuinen Utrecht

23 maart 2024 t/m 24 maart 2024

In het weekend van 23 en 24 maart 2024 organiseren de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht en Groei & Bloei rayon Utrecht weer het Voorjaarsweekend Tuinplezier. Het thema is dit jaar: tuinieren op een postzegel.

Een kleine tuin kan je met relatief weinig tijd en geld al leuk maken. Zo draag je bij aan vergroening en biodiversiteit van jouw eigen leefomgeving. De straat ziet er zoveel vriendelijker uit met een geveltuintje; zelfs een enkele klimplant kan het straatbeeld volledig veranderen. In het jaarlijkse Voorjaarsweekend Tuinplezier in Utrecht staan deze keer kleine tuinen centraal.

Je kunt een groene oase maken van jouw postzegel van enkele vierkante meters, zoals jouw balkon, dakterras of naast jouw voordeur. Maar welke planten kies je om het hele jaar rond iets moois te hebben? De uitdagingen van een kleine tuin bespreken we op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2024. Ontwerpers, hoveniers en plantenexperts staan dan klaar om hun kennis met jou te delen. Enkele afdelingen uit het Groei & Bloei rayon Utrecht en de Botanische tuin Utrecht organiseren samen lezingen, workshops, rondleidingen en verkoop rond het thema.

Natuurlijk vind je er ook weer heel veel aanbieders van bloembollen, zaden, en allerlei andere tuinplanten. Een mooie start van het tuinseizoen!

Naar info en programma

  • LocatieBudapestlaan 17
   3584 CD Utrecht
   Utrecht
  • Kosten10,-
  • Kosten info
  • Museumjaarkaart gratis
  • Kosten lid info
  • Gratis toegang voor 1 persoon op vertoon van G&B ledenpas