WinterDroom in de Orchideeën Hoeve Luttelgeest

6 december 2023 t/m 31 december 2023

8 t/m 31 december 2023

Duizenden twinkelende lichtjes tijdens de 39e editie van WinterDroom. Het junglepark de Orchideeën Hoeve is weer omgetoverd in de sprookjesachtige kerstbeleving ‘WinterDroom’. Traditiegetrouw kunnen bezoekers weer rekenen op een groots spektakel waarbij gezellige livemuziek, sfeervolle versieringen en duizenden twinkelende lampjes een betoverende ervaring in het park creëren. Daarnaast kan er van 8 tot en met 23 december geshopt worden op de gezellige Winterfair en is de Orchideeën Hoeve vijftien dagen geopend tot 21.30 uur voor de befaamde kaarsjesavonden.

Warme winterwandeling
Duizenden lampjes die twinkelen in een tropische indoorwereld vol bijzondere bloemen, planten en dieren. Het is allesbehalve een standaard kerstdecor, maar voor de Orchideeën Hoeve is het al 38 jaar een gouden combinatie. Ieder jaar komen bezoekers uit alle windstreken speciaal in december terug voor een warme winterwandeling en de gezelligheid van WinterDroom. “Je voelt in het park het weerzien, het liefhebben en het voortzetten van de kersttradities. Heel bijzonder om daar onderdeel van te mogen zijn, maar ook een hele uitdaging. Je wilt toch ieder jaar de verwachtingen overtreffen”, vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen.

Winterfair middenin de jungle
De Orchideeën Hoeve pakt dit jaar onder meer uit met extra optredens van kerstkoren en livemuziek, de natuurexpositie ‘Bonsai Wonderen’ en special effects zoals blacklightdecors en bijzondere lichtobjecten. Daarnaast is de onlangs geopende Pankong River ook te bewonderen en kun je kennismaken met allerlei nieuwe bewoners zoals de toekans, neushoornvogel en de toerako. Ook de Winterfair vind je dit jaar middenin de jungle. “Van 8 tot en met 23 december 2023 hebben dertig wisselende standhouders hun kraampjes uitgestald langs een deel van de looproute. Je shopt hier de leukste decembercadeaus en lekkernijen”, licht Thomas toe. 

Befaamde kaarsjesavonden
De spectaculaire afsluiter van een WinterDroom-bezoek zijn de kaarsjesavonden. Op vr. 8 t/m 10, di. 12 t/m zo. 17, vr. 22, za. 23 en wo. 27 t/m za. 30 december 2023 wordt het park vanaf 16.30 tot 21.30 uur extra verlicht met duizenden echte kaarsen die worden aangestoken door kerstelfjes. De kaartverkoop wordt zowel overdag als ’s avonds gelimiteerd en de eerste starttijden zijn al uitverkocht. “Wij adviseren daarom je tickets vooraf te reserveren via www.winterdroom.nl en niet zomaar de auto in te stappen. Hiermee voorkom je teleurstelling bij onze ticketkassa”, legt Thomas uit. 
 

Dagticket van 9.30-15.30 uur. Ticket kaarsjesavond 16.30-21.30 uur. Combiticket 14-21.30 uur. 

Info: www.orchideeenhoeve.nl

  • LocatieOosterringweg 34
   8315 PV Luttelgeest
   Flevoland
  • Kosten€ 17,50 (dagticket of ticket kaarsjesavond) / € 19,50 (combiticket)
  • Kosten info
  • Tickets alleen online te koop. Vooraf reserveren is noodzakelijk.