Workshop Bomen enten in Belmonte Arboretum Wageningen

24 februari 2024 t/m 9 maart 2024

24 februari 2024 of 9 maart 2024

Komend voorjaar kunt u in Belmonte Arboretum een eendaagse workshop ‘bomen enten’ volgen. In deze workshop leert u, hoe je op een ‘onderstam’ een takje van een oude boom in uw eigen tuin of een bijzondere boom van elders kan laten groeien. Zo heeft u na een paar jaar een nieuwe boom in de tuin!
Wie wil er nu niet een zelf geënte boom als pronkstuk in de tuin hebben? Daarom organiseren we deze workshop. Tijdens de dag maakt u in theorie én in de praktijk kennis met het vermeerderen van bomen door enten. U leert ook hoe u een ent van een appelboom en een onderstam met elkaar kan verenigen.

Inclusief lunch
Onderdeel van de workshop is een korte lezing over en/of rondleiding door het Arboretum Belmonte in Wageningen. Tussen de middag wordt een eenvoudige doch smakelijke lunch geserveerd.

Benodigdheden
Voor de workshop heeft u een stevig, eenzijdig scherp geslepen, mes nodig. Een slap schilmesje volstaat hiervoor niet. Mocht u geen geschikt mes hebben, dan kunt u bij inschrijving een entmes bestellen voor 25 euro. Voor de overige benodigde materialen wordt gezorgd.

Leuk om te weten
Een deel van de opbrengst van deze workshop komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe bomen voor het Belmonte Arboretum.

Workshop data
U kunt deze workshop volgen op de volgende data:
Zaterdag 24 februari 2024  10.00 – 15.00 uur
of
Zaterdag  9 maart  2024      10.00 – 15.00 uur

Locatie
De workshop start bij het Koetshuis in Arboretum Belmonte
Generaal Foulkesweg 94-A
6703 DS Wageningen

Voor meer info en aanmelden klik hier

    • LocatieGeneraal Foulkesweg 94-A
      6703 DS Wageningen
      Gelderland
    • Kosten€ 85,- (exclusief eventuele aanschaf van een entmes)