Gratis online lezingen terugkijken

Gratis online lezingen terugkijken

Om ons 150-jarig jubileum te vieren organiseren we ook dit jaar weer online lezingen. Op 28 maart heeft kweker en ontwerper Cor van Gelderen ons geïnspireerd met een lezing over 'Bomen voor een kleine tuin'. Op 4 april deelde ontwerper Harry Pierik zijn visie geven op 'vormgeven in het groen'. Gemist? Via de link in het artikel kun je ze nog bekijken.

Bekijk de lezingen via deze link. 

Bomen voor een kleine tuin

Maandag 28 maart - Cor van Gelderen

Een tuin zonder bomen is moeilijk denkbaar, de bomen zijn nodig voor de rust die ze brengen, de hoogte die we nodig hebben in de tuin en als het even kan wat lichte schaduw op zomerse dagen. Als de boom dan ook nog aardig bloeit, leuke vruchten draagt en een mooie herfstkleur heeft, niet groter wordt dan 5 meter met een elegante groeivorm, zijn we tevreden. Die boom laat Cor van Gelderen in zijn lezing over bomen voor de kleine tuin niet zien! Wel heel veel bekende en vooral ook minder bekende kleine bomen die het in de kleine tuin goed doen. Allemaal met hun eigen kwaliteiten, mogelijkheden en bijzonderheden. Er is volgens Cor namelijk veel meer moois te beleven in kleine bomenland dan de eeuwige bol-esdoorn, bol-acacia en bolcatalpa!

Cor van Gelderen  heeft in Boskoop een kwekerij die bekend staat om de bijzondere plantencollecties zoals: Abelia, Acer, Enkianthus, klimmende Lonicera, Pieris, Sarcococca, Osmanthus en Japanse Azalea. Naast kweker is hij ook auteur en planten-fotograaf. Hij reist de hele wereld over, altijd op zoek naar mooie beelden en goede beplantings-ideeën. 

Gratis online lezingen terugkijken

Vormgeving in het groen: een artistieke uitdaging

Maandag 4 april - Harry Pierik

Van iedere plek is volgens tuinontwerper Harry Pierik een paradijs te maken! Dat geldt voor een geveltuin of een stadstuintje achter een rijtjeshuis maar ook voor een landgoed, boerderijtuin of openbaar groen. Als vormgever in groen componeert hij een rijk gedetailleerde eenheid van bloem, blad, spriet, bes en tak. Verrassend, spannend maar tegelijkertijd rustgevend en harmonieus. Tuinen die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Tuinen van tijdloze schoonheid waar je het hele jaar door niet op uitgekeken raakt.

Harry heeft al vele tuinen op zijn naam staan: van particuliere tuinen door het hele land tot de vormgeving en beplanting van verschillende stukjes openbaar groen. Tijdens deze lezing neemt hij je mee in zijn groene wereld!