Valentijnshart

Valentijnshart

We laten stap-voor-stap zien hoe je dit romantische Valentijnboeket zelf kunt maken. Super romantisch om te geven aan je (beoogde) lief of om te gebruiken als aankleding van een intiem diner voor twee bij kaarslicht. Dit heb je nodig:

Valentijnshart

Materialen en gereedschap

* lijmpistool met lijmpatronen
* (knip)tang
* scherp mesje
* handzaag (of lintzaagmachine)
* aluminiumdraad, touw of rustic wire
* ecoline (indien nodig)
* snijbloemenvoeding

Voor de basis

* vaas
* 2 Polygonum stelen (Ø ca. 3 cm)
* 1 bamboe stok (Ø 3 á 4 cm)

Gebruikte bloemen en groenmaterialen

* 2 verschillende maten rozen, 4 middelgroot, 2 grotere rode rozen 
* 5 stelen rode Amaryllis (kleinere soort) of een alternatieve bloem bijvoorbeeld rode Alstroemeria
* 4 stelen Gerbera
* 8 stelen naturel of geverfde katjes 
* halve bos beregras

 • Valentijnshart
  1

  Werkwijze

  * Naturel katjes kun je kleur geven door ze goed schuin af te snijden en vervolgens in water met ecoline (in de gewenste kleur) te zetten.

  * Zaag van de stelen van Polygonum en bamboe een flink aantal rondjes van circa 1,5 cm dik. Gebruik hiervoor een handzaag of een lintzaagmachine (indien voorhanden). Lily gebruikte in totaal 28 rondjes.
   

 • Valentijnshart
  2

  * Vorm van de rondjes een hartvorm: Leg ze van groot naar klein. Leg daarbij de grotere ringen in de bogen en de kleinere richting de punt. Lijm de rondjes in deze vorm aan elkaar met het lijmpistool. Laat goed drogen, zeker een half uur, alvorens je de vorm gaat gebruiken. 

 • Valentijnshart
  3

  * Vul de vaas met water en snijbloemenvoedsel 

  * Verdeel het beregras in zes kleine bundeltjes. 
   

 • Valentijnshart
  4

  * Steek, na de droogtijd, op drie punten takken met katjes door het hart, plaats ze gelijkmatig verdeeld over de hartvorm. Hang de vorm even ter ondersteuning op de vaas en bind iedere tak met kleine stukjes rustic wire stevig vast aan een ring. Vanuit deze constructie kun je verder werken

 • Valentijnshart
  5

  * Plaats nog twee takken met katjes, deze buig je rond alvorens door een rondje in de hartvorm te steken. Dat geeft al een speels effect aan de hartvorm. Let goed op dat de vorm van het hart zichtbaar blijft. De laatste drie katjes plaats je pas als er meerdere bloemen in de structuur zitten - zodat je zo min mogelijk katjes beschadigd en ook goed kunt beoordelen waar het boeket nog een extra accent nodig heeft.

  * Plaats drie stelen Amaryllis en de twee grote rozen – zorg dat er balans is in het boeket. 

 • Valentijnshart
  6

  * Daarna plaats je de overige bloemen evenals de laatste takken met katjes. Vanwege de vlakke bloemvorm zorgen de gerbera’s voor een rustpunt. Zorg dat de punt van de hartvorm duidelijk zichtbaar blijft.

 • Valentijnshart
  7

  * Steek een bundeltje beregras door een ring in het water (halverwege de bocht), en herhaal dit zodat er drie bundeltjes beregras links uit een ring steken en drie rechts.

 • Valentijnshart
  8

  * Vlecht (zoals je haren vlecht) de grassen naar de voorste punt en wikkel met een stevige spriet beregras beide grasbundels bij elkaar. Maak de punt niet te lang, Lily vouwde de grasbundel dubbel zodat het er wat steviger uit ziet. Gebruik een stukje touw of rustic wire indien het niet vast blijft zitten. 

  * En nu genieten van je mooie hart!

 • Valentijnshart
  9

  Floral artist Lily Beelen deelt dit romantische Valentijn boeket met de lezers van Groei & Bloei. Lily Beelen, ‘Just Lily’, werkt als freelancer voor bloemisten, geeft demonstraties en workshops in binnen- en buitenland voor zowel amateurs als professionals. Tevens geeft Lily gastlessen en -cursussen op scholen en in haar eigen atelier. Ook ontwerpt ze designs voor speciale gelegenheden. 

  www.instagram.com/lilybeelen
  www.facebook.com/lilybeelen

  Productie en tekst    Anita Meuleman
  Arrangement en beeld    Lily Beelen
  Beeldbewerking    Fred Roest, www.tweeluik.com