Boekentip: Oudolf Gardens bij Hauser & Wirth in Somerset

Boekentip: Oudolf Gardens bij Hauser & Wirth in Somerset

Tuinarchitect en plantenliefhebber Rory Dusoir beschrijft in zijn boek Oudolf Gardens bij Hauser & Wirth in Somerset fraaie plantencombinaties en ontrafelt Oudolfs speciale beplantingstechnieken en de achterliggende ontwerpen. Aangevuld met ruim 300 prachtige foto’s.

Boekentip: Piet Oudolfs technieken ontrafeld

Piet Oudolf kreeg de vrije hand op het terrein van 6.000 vierkante meter bij kunstgalerie Hauser & Wirth in Bruton, Somerset. Hij maakte daar drie aparte tuinen: het Boerenerf met grasland, de besloten Kloostertuin en het Oudolf Field bestaande uit vier delen: een deel met robuuste vaste planten, een natte zone, een deel met beplanting in groepen en de sporobolusweide, die volgens Oudolf natuurlijker is dan de natuur zelf.

Unieke kijk op Piet Oudolf

Oudolf Gardens is een verslag van de bezoeken die tuinarchitect en plantenliefhebber Rory Dusoir gedurende een jaar bracht aan deze bijzondere tuinen. Hij beschrijft de fraaie plantencombinaties en ontrafelt Oudolfs speciale beplantingstechnieken en de achterliggende ontwerpen, aangevuld met ruim 300 prachtige foto’s. Je krijgt een unieke kijk op de werkwijze van een van ’s werelds bekendste tuinontwerpers.

Oudolf Gardens bij Hauser & Wirth in Somerset, Rory Dusoir. Uitgeverij
Terra, ISBN 9789089898159. Hardcover, 208 pagina’s. Prijs € 34,99.

Meer in deze categorie