Kleurrijk tuinfeest op 8 en 9 juni Plantenfestijn bij Bloemenpark Appeltern

Kleurrijk tuinfeest op 8 en 9 juni Plantenfestijn bij Bloemenpark Appeltern

Bloemenpark Appeltern (voorheen De Tuinen van Appeltern) organiseert op 8 en 9 juni 2024 een geweldig plantenfestijn met als thema ‘Kleurrijk Tuinfeest’. Met 30 topkwekers, een noviteitenborder, een plantendokter en nog veel meer kan je er terecht voor het nieuwste op het gebied van tuinplanten. Ook Groei & Bloei is aanwezig met uitleg over het tienpuntenplan voor duurzaam tuinieren en meerdere bloemschikactiviteiten. Leden van Groei & Bloei krijgen op die dagen een extra korting ...

Plantenpromenade

Er wordt een mooie mix van kwekers verwacht uit binnen- en buitenland. Stuk voor stuk kwekers die duurzame kweekmethoden hanteren en bijdragen aan een nog mooiere biodiversiteit. In de line up vind je grote namen als Arjan Schepers, Bruchtergarten, Den Mulder Boomteelt, De Vlieren, Fransen Hostas, Henk-Jan Heideboer, Kwekerij Het Amsterdamscheveld, Planterij Groenstraat 13 en Wico Planten. Maar ook kwekers met bijzondere planten maken hun opwachting, zoals Vista Verde met subtropische planten en De veredelde walnoot. Op de Plantenpromenade vind je ook kraampjes met bedrijven die tuinverwante artikelen en diensten aanbieden. Zo kun je er gratis je snoeischaar laten slijpen, worden er antieke tuinboeken aangeboden en handige en duurzame tuinhulpjes.

Het volledige deelnemersoverzicht vind je hier 


Groei & Bloei op het Plantenfestijn

Groei & Bloei is partner bij de organisatie van het festijn. In de Groei & Bloei-tuin op Appeltern waar o.a. het tiny house van de Floriade 2022 in staat, vind je vertegenwoordigers van Groei & Bloei die uitleg geven over het tienpuntenplan voor duurzaam tuinieren. Leden van Groei & Bloei ontvangen een presentje in de tuin.

Tijdens het Plantenfestijn organiseert Groei & Bloei een aantal activiteiten:

  • Finale landelijke bloemschikwedstrijd
  • Teamchallenge in 10 tuinen. De teams vanuit de G&B afdelingen maken een spektakelstuk dat een toevoeging is aan de beleving van de tuin
  • Uitleg tienpuntenplan voor duurzaam tuinieren


Mooie korting voor Groei & Bloei leden!

  • Entree normaal: €18,95 per persoon.
  • Leden van Groei & Bloei mogen op vertoon van hun ledenpas + actieticket naar binnen voor slechts € 8,50 (max. 2 personen per ledenpas). Boek je actieticket voor leden via bovenstaande link 
  • Ben je geen lid maar lees je dit artikel, boek dan je kaarten met korting via de link voor niet-leden en betaal € 12,50 per persoon in plaats van € 18,95! Max 4 kaarten per persoon.


>>> Bestel online kaarten met korting (leden)
 

>>> Bestel online kaarten met korting (niet-leden)
 

Bloemschikken tijdens Appeltern Plantenfestijn 2024

Dit jaar wordt voor de tweede keer tijdens het “Appeltern Plantenfestijn” een Teamchallenge & de Landelijke Finale Bloemschikken georganiseerd. Aan de Landelijke Finale Bloemschikken zullen 15 genodigde deelnemers meedoen, dit is de top 3 uit de diverse categorieën van de regiokampioenschappen. Deze bloemschikkers zullen in de categorieën amateur, student en semi-prof de strijd aangaan door middel van het maken van een verrassingsarrangement. Aan het einde van dag wordt in elke categorie de ‘Appeltern trofee’ uitgereikt.
 

Leer alles over planten

Naast de aankoopmogelijkheid van bijzondere planten heeft het Plantenfestijn ook een educatieve doelstelling. Bezoekers kunnen er terecht voor inrichtings- en onderhoudsadvies en al hun vragen over de toepassing van planten. Natuurlijk kunnen de aanwezige kwekers alles vertellen over hun geëtaleerde collectie. In het Tuinadviescentrum zitten tijdens het Plantenfestijn Appeltern Tuinexperts die je helpen met al je tuin(ontwerp)vragen. In het hart van het park wordt ook een Infoplein ingericht waar je met al je tuinvragen terecht kunt. Zo helpt Plantendokter Ward van Teylingen je met vragen over jouw plant, dus neem zeker een foto mee van jouw (zieke) plant. Je kunt ook een zakje met tuingrond meenemen. Want Ecostyle geeft voedingsadvies voor je tuin en je kunt bij hen jouw bodem laten testen. De Wilde Weelde vereniging geeft adviezen over ecologisch tuinieren. Vanuit het Infoplein kun je je aansluiten bij de rondleiding naar De Oude Tuin, waar je leert hoe je een klimaatbestendige tuin krijgt.
 

Unieke locatie en activiteiten

Het Appeltern Plantenfestijn vindt plaats in Bloemenpark Appeltern, een park waar van nature al een uitgebreid aanbod aan planten te zien is. (Misschien wel de grootste plantencollectie van Nederland?) Alle planten zijn toegepast te zien in meer dan 100 voorbeeldtuinen en diverse deelgebieden zoals de Nationale Vaste Plantentuin en de Wilde Weelde Wereld. Je kunt tijdens het Plantenfestijn heerlijk inspiratie opdoen in het uitgestrekte park of even genieten van wat lekkers op het terras of in het restaurant. Op 8 en 9 juni zijn er bloemenmeisjes in het park, worden er land-art installaties gebouwd, kun je meekijken met een buitenles van ecologisch bloemschikken en een rondleiding volgen door De Wilde Weelde Wereld.

Geniet van de kleurrijke bloemenarrangementen en maak een toer langs de feestelijk uitgedoste tuinen

Aan de Groei & Bloei Teamchallenge doen 10 teams mee vanuit de afdelingen van Groei & Bloei. Zij krijgen op het terrein van Appeltern een tuin toegewezen waarin ze een spektakelstuk maken dat een toevoeging is aan de beleving van de tuin. Dit mogen hangende, zwevende, liggende, drijvende en op zichzelf staande objecten zijn. Vanzelfsprekend dienen de arrangementen ontworpen te zijn vanuit het gedachtegoed van Groei & Bloei waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Een vakkundige jury zal de arrangementen voorzien van Tops & Tips en de uitblinker bekronen met de titel ‘Toffe peer’.
 

Kleurrijk tuinfeest op 8 en 9 juni Plantenfestijn bij Bloemenpark Appeltern