Jaarvergadering 2023 De Noordkop met na afloop een boeiende lezing

12 april 2023 t/m 12 april 2023

Geupload door afdeling De Noordkop

Op woensdagavond 12 april 2023 wordt de jaarvergadering van De Noordkop gehouden.

Na afloop van de vergadering kunt u nog even blijven zitten want we organiseren nog een boeiende lezing over orchideeën door het bedrijf Top-Orchid.

Top-Orchid is een orchideeën kwekerij van 2 hectare aan de Stroet in Sint-Maarten. De hoofdteelten zijn Cambria, Oncidium en Cymbidium en vele andere bijzondere orchideeën. In totaal worden er wel 150 verschillende soorten op het bedrijf geteeld!

Ons bedrijf is uniek in zijn soort, nergens in Europa is een kwekerij te vinden met zoveel verschillende soorten bijzondere orchideeën. Ook is onze werkwijze uniek, wij selecteren zelf ons uitgangsmateriaal en laten dit vermeerderen in laboratoria in het buitenland. De jonge plantjes komen in flessen terug op het bedrijf waar we zelf de opkweek en afkweek tot bloeiende plant doen. Hierdoor zijn er veel rassen op het bedrijf die alleen door ons geteeld worden.

Weetjes

Wist je dat onze orchideeën allemaal koude tolerant zijn? Ze kunnen prima een temperatuur van 7-30 graden hebben Wist je dat er in de natuur wel 25.000 verschillende soorten orchideeën zijn? Wist je dat orchideeën overal op de wereld groeien? Ze zijn te vinden van de noord tot de zuidpool, zelf in Nederland groeien er ca 35 soorten in het wild. Wist je dat het ca 5 jaar duurt vanaf selectie tot bloeiende plant?

  • Locatie
  • Vonk College (ingang De Binnenhof)

   De Boomgaard Schagen
   Schagen
   Noord-Holland