Oldenzaal: lezing door Monique Wolak over de tuinen in Sissinghurst 24 november

We organiseren op woensdag 23 november een prachtige presentatie. Als gastspreker is uitgenodigd Monique Wolak uit Doorwerth met een prachtige dia-lezing over de Tuinen van Sissinghurst in Engeland.

Monique Wolak studeerde Tuin- en Landschapsarchitectuur aan de Wageningen University & Research. Daar combineerde zij de architectuurstudie met historisch onderzoek en omgevingspsychologie. Deze combinatie vormt sindsdien de basis voor al haar werk met monumentale tuinen, parken en landschappen als kern.

Haar liefde voor Engeland, haar mensen, landschap en tuinen mondde in januari 2014 uit in het meest geweldige werk van de wereld: samenwerken met de tuinbaas Troy Scott Smith van National TrustsSissinghurst Castle Garden, een van de meest beroemde tuinen van de wereld. Aan het begin van 2018 is zij gevraagd door Professor Dr. Erik A. de Jong om met hem samen te werken aan onderzoek en hetvezorgen van alle inhoud van een internationaal tuinmuseum, dat haar anderhalf jaar van de straat hield. Daarna combineerde Monique haar onderzoeks- en ontwerpwerk voor monumentale tuinen met tuinwerk. Dit voorjaar is zij gevraagd om bij een rentmeesterskantoor te komen werken die voor landgoed- en buitenplaatseigenaren ontzorgt en waar zij haar onderzoeksliefde kan combineren met adviseren en plannen maken voor historische plekken. En ondertussen helpt zij Troy nog met werk achter de schermen. Het wordt dus weer een boeiende avond.
Wij verheugen ons op uw komst.

Datum: woensdag 23 november 2022
Aanvang: 20.00 uur, Zuidwal 82, Oldenzaal.

Kosten: voor Groei & Bloei leden GRATIS (voor niet-leden 4,- p.p.) Koffie/thee krijgt u aangeboden van G&B; evt. verdere consumpties zijn voor eigen rekening.

Opgave: u dient zich wel even vooraf op te geven, dit kan tot uiterlijk 20 november. Dit i.v.m. het maximum aantal personen in de Abdij. Ook dient u uw QR-code te tonen bij de ingang. Opgave kan bij Gerard Eppink 06.20480530 of via eppinkgerard@gmail.com

• Locatie
    • Zuidwal Oldenzaal