Groei&Bloei 2022 Week 25 Geduld

2022 Week 25 Geduld

2022 Week 25 Geduld

Tussen de bloemen staan allerlei groenten en fruit, ze groeien soms heel goed samen, soms gaat dat niet zo goed, moet leren doseren en…….. leer ook steeds meer dat geduld hebben loont!!

Zoals met de peulvruchten, zaaide van alles voor in toiletpapierrolletjes, zag er veel belovend uit, maar……. zaaide een paar weken nadat ik deze had geplant, dezelfde peulvruchten direct op de tuin, deze peulvruchten haalden de met veel moeite verzorgde peulvruchten heel eenvoudig in. De combinatie met de zichzelf uitgezaaide goudsbloemen staat wel erg leuk, maar de goudsbloemen op duidelijker rijen zou wellicht beter uitpakken, en werken op de tuin eenvoudiger maken.

Pootte de aardappelen met tussenpozen van weken, een aantal zelfs nog een paar weken later. De eerst gepootte aardappel staan er net zo, misschien zelfs iets slechter voor dan de later gepootte.

De erg laat geplantte sjalotten en plantuien gaan ook als de brandweer, de sjalotten die wat meer op de ruimte staan wellicht iets beter, maar ben heel tevreden met hun voortgang.

De extra lang in potjes opgekweekte spitskolen, komen toch voorzichtig op stoom, denk dat ze erg aantrekkelijk zijn geweest voor rond zwervende duiven, de volgende  kolen beter laten starten onder bescherming (gaas of vliesdoek).

Pluk al een poosje aardbeien,  een aantal van de aardbeibedden  open en bloot, anderen tussen bloemen, bladvenkel en kamille, deze combinatie werkt heel goed, de aardbeien die groeiden tussen het hoog opgeschoten gras waren super GROOT maar kleuren langzamer rood en hebben meer last van smetten. De aalbessen kleuren onder hun blauwe netje steeds roder, net als de frambozen elders op de tuin.

Van de week kwamen pa en moe zwaan even buurten met hun kroost,

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Angela's tuin

Angela

Ha Veris,
Tja geduld, dat is t moeilijke van tuinieren.
Ik heb t zelfde. Opeens groeit alles groter dan de beschrijving. Maar de kleuren kloppen wel, dus laat ik t gewoon gaan.
Wat geweldig die goudsbloemen

Reageren op