Groei&Bloei 2023 week 20 Een hemelse(vaart) fietstocht

2023 week 20 Een hemelse(vaart) fietstocht

2023 week 20 Een hemelse(vaart) fietstocht

Effe fietsen op Wieringen altijd mooi, maar vandaag was de fietstocht heerlijk en de natuur op z’n aller lentes mooist!!!!

Zoals altijd beginnen we met fietsen tegen de wind, het zuur, om terug te fietsen voor de wind, het zoet.

Het nieuwe fietspad over de dijk aan de zuidkant van Wieringen nog niet eerder gefietst, een uitdaging, net als de wind die was best nog fris, iets te zomerse jas aangeschoten.

Nog maar net begonnen al behoorlijk in de verleiding om af te stappen en lekker uit de wind in een wel haast tropische setting te gaan zitten en voorlopig niet meer verder te gaan, heavenly De Hoelm, (nooit van gehoord of gezien tijdens eerdere fietstochten!!!).

We fietsten over de dijk met rietschoten vol rietzangers, langs kruidenrijke weiden, en na enige discussie toch de brug over naar het fietstpad langs de rand van de Wieringermeer. Daar fietsten we over een kilometers lang fietspad omzoomd met bosschage en bos, helemaal wit van fluitekruid en in bloei staande (mei)doorn met daaronder: voorzichtige blue bells, kleine geraniums, boterbloemen, de mooiste grassen, zuring, smeerwortel in wit, roze en knalpaars,  knal blauw bloeiend slangekruid/ossetong  en kool- of mosterdzaad de natuur op z’n mooist, het was er werkelijk prachtig.

Verder zagen we onderweg, zwevende grote rovers, vliegend vechtende eenden, zwaluwen, maar ook een zweefvliegtuigje en oefenende helicopter.

Terug op het eiland fietsen we door hagen van meidoorn en weelderige grassen, langs bloeiende thunwallen, prachtige pioenroos, wilde roos, en een rijk bloeiende zacht roze fuchia, het was TOP!!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl