Groei&Bloei 2023 week 30 OOG

2023 week 30 OOG

2023 week 30 OOG

Z’n grote oog spat er uit op de foto, en zie blauw in z’n veren. Een van de of de jonge ekster uit het nest in de haag was verdwaald in onze keuken (niet goed uit z’n ogen gekeken) hoorde hem binnen trippen en wat later fladderen tegen het keukenraam. Lijkt of eksterouders erg lang voor hun kind(eren) zorgen, of, jonge eksters er wat langer over te doen om zelfstandig te worden, hoor ekster ouders al een paar weken met hun jong(en) koetelen en zorgen in en om de tuin.

In ene viel m’n oog op het hele kleine blauwtje in de Solidago, het bleef gelukkig rustig zitten zodat ik het kon fotograferen, vlinders en stilzitten, een dingetje.

Het koetennest blijf ik een beetje in het oog houden, al nemen pa en ma de pullen al vroeg mee op pad, ’s avonds keren ze nog geregeld terug op het nest, zag, ik denk moeder koet, de laatste keer met drie pullen?????

Viel mijn oog op plantjes die wel heel veel lijken op pepertjes, die had ik gezaaid maar niet opgekomen dacht ik, waarna ik kool in de bakjes zaaide, die ook maar niet opkwamen, plantjes nog effe in het oog houden.

Ook in het oog houden de Coco noir boontjes, witlof, en sugar snaps, en hopelijk nog een teken van leven bij het venkelzaad,  waarna ik de zaailingen nog een keer verpot voor ik ze op de volkstuin ga uitplanten.

Oog voor detail, zo zag ik in ene verschil van kleur van het blad/plant bij de Andalusische en Outhouse cherry tomaatjes. Haalde in verleden een aantal keren de hoofdlijn van de tomaten weg in plaats van de dieven, hoorde van de week deze tip: tomaten dieven groeien schuin om hoog uit de oksel van een blad dat haaks op de stam staat, kwestie van effe in het oog hebben.

Ontdekte op de volkstuin een doorn in het oog: de Indische aardbei, die moet ik goed in het oog houden, het is nogal een woekeraar, maar heel herkenbaar aan: gele bloemetjes, ronde rode vruchten en uitlopers waaraan op de nieuwe plantjes op zeer korte afstand van elkaar staan, op de foto bovenaan uitloper van de gewone aardbei.

In de tuin achter het huis viel in ene mijn oog op een wel hele vroege HERFSTaster.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl