Groei&Bloei Daar zijn de bollen…..Blik op de Tuin 1057/18/2022

Daar zijn de bollen…..Blik op de Tuin 1057/18/2022

Daar zijn de bollen…..Blik op de Tuin 1057/18/2022

Het is altijd een feest als bollen die in de herfst zijn geplant, zich in de lente van hun mooiste kant laten zien....

Nu na twee jaar Corona  Keukenhof in Lisse eindelijk weer open is, kan ik me de blijdschap van de tuinmannen voorstellen die al die 7 miljoen bloembollen hebben geplant! Zelf vind ik het namelijk altijd een feestje als de bloembollen in mijn tuin de grond weer uitschieten. Vrolijk klingelen de zomerklokjes, Leucojum aestivum en de blauwe Camassia Leichtlinii, de prairielelie, groeit tegen de klippen op; ook de exemplaren, die ik in potten heb gekocht en in een gerenoveerd deel van mijn tuin heb geplant. De blauwe druifjes zijn helaas weer aan het einde van hun latijn, maar waren even uitbundig.

Keukenhof viert nog heel even een zelfde feestje met volop aandacht voor het thema  ‘Flower Classics’, klassiekers die volop terug te vinden zijn in kunst, architectuur en design. Denk daarbij aan symbolische bloemen, zoals de roos voor de liefde en de tulp voor de nieuwe lente; al eeuwenlang belangrijk voor ons mensen. Keukenhof brengt al die klassiekers samen, zoals in het Willem-Alexander paviljoen, waar al bijna 8 weken lang een bloemen- en plantenshow is met 500 in de volle grond geplante tulpensoorten. Een andere uiting van het thema is de speciale ‘Mauritshuis inspiratietuin’; een resultaat van de samenwerking tussen Keukenhof en Mauritshuis. Hier is een replica van het beroemdste schilderij van Johannes Vermeer ‘Meisje met de parel’ te zien.

Het was de afgelopen twee jaar geweldig om online van Keukenhof te kunnen genieten, maar de echte beleving krijg je pas, als je zelf weer tussen de bollen rond kunt dwalen.

Keukenhof is nog tot en met 15 mei geopend!

Anneke

T  twitter.com/blikopdetuin; 

F facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Vragen kunt u stellen via:

info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl