Groei&Bloei Golvend gras

Golvend gras

Golvend gras

Iedereen die aan de kust of in een winderig gebied woont zou eigenlijk ponytails ofwel Stipa moeten hebben. Met een beetje wind is komt dit gras golvend in beweging en is het rustgevend om naar te kijken. Voor mij is het altijd een dilemma of het in het voorjaar afgeknipt moet worden. Als je dat doet dan bestaat de kans dat het door regen en/of vorst verdwijnt. Als je het laat staan dan kan het te groot worden en kan het plat slaan of verdringt het enigszins de trommelstokjes die er tussen staan. Een ander gras die ik in een mandjes heb staan is het Hazepootje. De aartjes zijn zo zacht en pluizig dat ze aaibaar overkomen.

De Gunnera wordt elk jaar enkele centimeters groter, zo ook de bloeiaren die nu zo’n 80 cm groot zijn. Voor de vijver heb ik Krabbescheer gekocht van een particulier. Voordeel is dat deze meestal groter zijn dan bij een vijverspecialist (deze bloeit al met een wit bloempje). In dit geval kreeg ik er ook een paar extra en zijn ze ook wat goedkoper. Nadeel kan zijn dat je er gratis eendekroos bij krijgt en dan zit je vijver zo dicht. Dus goed schoonspoelen maar. Rondom de vijver is het mooi lommerrijk geworden.
Van het blauwe Nepata (kattekruid) komt plotseling een ander soort tevoorschijn. De verschillende soorten Salvia’s bloeien in kleuren paars en blauw.
Als de Beemdkroon wat langer bloeit dan geeft het een pallet van verschillende kleuren, beginnende en uitgebloeide knoppen.
Van de Clematis doe de Lady Di het weer prima. Een nieuwe clematis de Star of India groeit erg hoog. Daar moet ik volgend jaar een groter rekje voor plaatsen. De Clematis florida Sieboldi is in het begin veel paars, wit een een beetje groen. Als hij verder is in bloei overheerst de kleur groen.
De vetplantjes krijgen altijd van die grappige groeischeuten voordat ze in de bloei schieten.
De witte Penstemon Dark Tower met bruin blad doe het goed. Daarnaast heb ik een bruin leverkruid geplaatst die later zal bloeien. 

De Oostindische kers heb ik in wit/geel. Deze begint nu te bloeien.
We hebben een goede kersenoogst van prunus Regina. Er ging nog net en net over de halfstam anders hadden de spreeuwen (die hier op een rijtje zitten) ze ongetwijfeld weggepikt.
Verder nog een paar bloempjes
 

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Antje

Antje

Ik heb vorig jaar een flinke pol Stipa gekocht en in een pot gezet. Die heeft zich flink vermeerderd, staat leuk tussen de andere planten op het terras.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

Ook ik heb dit jaar wel 13 planten van ponytail over de hele de tuin verdeeld staan en t staat mooi.

Reageren op