Groei&Bloei Nieuwe aanwinst

Nieuwe aanwinst

Nieuwe aanwinst

De Lagerstromia indica “Enduring Pink” is mijn nieuwste aanwinst. Hij schijnt vrij zeldzaam te zijn. Lagerstromia’s zijn eigenlijk struiken voor warmere klimaten. Maar deze kan tegen -15 graden vorst. Deze soort (bij mij op stam) bloeit eerder dan andere Lagerstromia’s, namelijk al vanaf juli. Hij moet in de volle zon staan en uit de oostenwind. Laten we nu net uit het keukenraam ervan kunnen genieten!

De blauwe monnikspeper heeft bij mij een wat losse groei. Hij staat waarschijnlijk iets te donker en ik ga hem in het najaar flink terugsnoeien en verhuizen naast de Lagerstromia.

In een gedeelte van de tuin zijn de roze herfstanemonen aan het bloeien alsof hun leven ervan af hangt. De paarse Amaranthus kleuren hier goed bij. De buren hebben en groot veld vol. Heel apart zo tussen het gras. Als ik ze laat staan zullen ze zich waarschijnlijk flink uitzaaien.

Op enkele plaatsen staan oranje bloemen in de tuin, zoals de Leeuwenoor, de Helenium en de Zinnia,s. Volgend jaar zal ik eens proberen of deze bij elkaar gezet kunnen worden.

Deze tijd van het jaar krijgen we weer veel gele bloemen in de bloei. Opvallend is dat onze zonnebloemen langer bloeien dan die langs de akkerranden. Onlangs stond een mevrouw deze te plukken en toe ik er langs reed verdween ze in de mais… blijkbaar voelde ze zich niet op haar gemak. Maar och, dit moet toch kunnen?

De op water gezette papyrus is inmiddels in het 2e jaar 70 cm gegroeid en ik zet hem in de zomer in de vijver. De oude van 1.70cm groot is nauwelijks hanteerbaar, dus die gaat – na 30 jaar - op de composthoop.

De vijver krijgt momenteel erg veel zon. Hoewel de Krabbescheerplantjes  goed zijn aangeslagen, zijn er nog veel draadalgen. In het najaar ga ik op zoek naar een kleine boom (een Koelreuteria) en parasolstruik ( de duivelswandelstok) voor meer schaduw bij de vijver. Die laatste moet ingesloten worden vanwege zijn lopende wortels. Ik heb hem vroeger gehad en hij geeft prachtige grote bloemschermen waar ontzettend veel bijen op af komen. Nadeel zijn wel de stekels op zijn stam.

De Boedha heeft een nieuw kapsel van Muelhenbeckia. Nog wel even bijknippen..

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl