Groei&Bloei Staat u al in ons balboekje op 10 juni? Blik op de tuin - 1062/23/2022

Staat u al in ons balboekje op 10 juni? Blik op de tuin - 1062/23/2022

Staat u al in ons balboekje op 10 juni? Blik op de tuin - 1062/23/2022

Als opening van de Nationale tuinweek en de viering van het 70 jarig bestaan van afdeling Westland vindt op vrijdagavond 10 juni het Herboristenbal plaats.....

Groei & Bloei Westland is jarig en viert haar zeventigste verjaardag met een Herboristenbal. Als je de term ‘herborist’ letterlijk neemt, zou dit een avond zijn voor mensen die zich verdiepen in de kracht van planten en kruiden. Denk daarbij aan het Franse woord ‘herbe’, dat kruid of gras betekent. Herboristen waren vroeger mensen die deskundig waren op het gebied van geneeskrachtige planten en drankjes en maakten zalfjes voor allerlei lichamelijke ongemakken, maar het betekent ook plantenverzamelaar of kruidenzoeker. In ons geval is het ‘Herboristenbal’ een feestelijke avond, waarop we groen in de breedste zin van het woord met iedereen, die van groen houdt, willen delen; groen in de vorm van proeverijen, lezingen, workshops, waarbij theater, muziek, zang en gedichten, over en in het groen en zelfs tussen de kassen, niet zullen ontbreken. Voor dit buitengebeuren hebben wij niet voor niets gekozen voor de prachtige ambiance van de historische tuin van het Westlands Museum. Naast de cultuurhistorische waarde van de tuin is het namelijk een genot om hier te zijn. Wat we verder graag willen is u op een vrolijke manier van alles laten proeven, ruiken, horen, zien en uw fantasie prikkelen en meegeven, dat we voor onze eigen groei en bloei niet zonder de natuur kunnen. De natuur biedt ons immers voedsel, energie, medicijnen en brandstof en daarom moeten we zuinig op haar zijn. Voor de goede orde;  er zal ook een herborist zijn, die de prachtige achternaam ‘Malherbe’ draagt, het Franse woord voor onkruid! Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Westland.groei.nl (tussen 18.00 – 22.00 uur).

Anneke

twitter.com/blikopdetuin; F facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl