Groei&Bloei Van de blauwe regen…

Van de blauwe regen…

Van de blauwe regen…

…in de drup

Eigenlijk best wel mooie weken achter de rug, waarbij alles in een groeistroomversnelling kwam. Maar, nog steeds is het veel te droog, af en toe te koud en te winderig dus droogt alles nog sneller uit. En zonnig, behalve nu…

Na de flinke snoei van vorig jaar zijn er toch een paar vitale takken van de blauwe regen geraakt en zijn we van de blauwe regen in de drup gekomen. Hier en daar, op grote afstand van de standplaats, is nog wel een wimpeltje bloei te bespeuren en moet ik weer opnieuw gaan leiden. Ook ga ik stukje bij beetje de dode takken overal tussenuit wurmen, maar dan moet ik wel stroom hebben. Geen armeluis Jacaranda voorlopig.

Ik heb besloten om paal en perk te stellen aan sommige alliums. Allium triquetrum wil ik alleen nog maar in een pot hebben; die kan ik dan opnemen om het zaad eraf te halen. Op zich deed ik dat al, maar de bolletjes zelf gaan ook als een trein. Dit Driekantig look is een sterke verwilderaar net als Daslook, maar die blijft in zijn hoek en wat over de rand kijkt wordt eruit gewied. Ik trof er zelfs wat bontbladige aan.

De Camassia's lopen op hun eind. Er zijn nog voldoende klokjes over om het voorjaar dichterbij te beieren. Op dit moment worden de Bulgaarse sieruien uitgepakt…

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Paul,
Wat jammer van je blauwe regen, maar hij zal volgend voorjaar vast wel weer de show stelen.
Alle voorjaarsbloeiers hebben prachtig gebloeid en zijn in grote getale tevoorschijn gekomen dankzij de zachte winter en af en toe een mals buitje.

groetjes Antje

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Je hebt gelijk, de zachte winter was een goede start.
Eigenlijk gaan de voorjaarsbloeiers prachtig.
Geniet van je weekend en groetjes.

Reageren op